Απίστευτο Deja Vu εικοσαετίας που συνδέει τις 2 πιο πρόσφατες Λατινοαμερικάνικες κατακτήσεις Μουντιάλ (2002 & 2022)!

Απίστευτο Deja Vu εικοσαετίας που συνδέει τις 2 πιο πρόσφατες Λατινοαμερικάνικες κατακτήσεις Μουντιάλ (2002 & 2022)!

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

Η Αργεντινή επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι εναντίον της Γαλλίας & με αυτό τον τρόπο κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο μεταξύ άλλων επέστρεψε στη Νότια Αμερική έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια όταν το είχε κατακτήσει η Βραζιλία το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας & της Νότιας Κορέας!

Έκτοτε είναι χαρακτηριστικό πως τα 4 επόμενα Μουντιάλ κατέληξαν κατά σειρά στα χέρια της Ιταλίας το 2006, της Ισπανίας το 2010, της Γερμανίας το 2014 & της Γαλλίας το 2018. Ένα ευρωπαϊκό σερί στο οποίο η ”αλμπισελέστε” έβαλε οριστικό τέλος κατακτώντας το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της!

Μεταξύ άλλων παρατηρούνται ουκ ολίγες συμπτώσεις που συνδέουν τις δύο πιο πρόσφατες κατακτήσεις Μουντιάλ από ομάδες της Νότιας Αμερικής, δηλαδή της Βραζιλίας το 2002 & της Αργεντινής το 2022 καθώς πρόκειται για τις μοναδικές δύο περιπτώσεις διαχρονικά που :

i. οι τελικές φάσεις Μουντιάλ διεξήχθησαν σε Ασιατικό έδαφος, αφενός σε Νότια Κορέα & Ιαπωνία το 2002, αφετέρου στο Κατάρ το 2022!

ii. στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης συμμετείχαν ομάδες από 3 διαφορετικές ηπείρους με εξ’ ολοκλήρου ίδια τελική κατάληξη δεδομένου ότι τόσο το 2002 όσο και το 2022, την κορυφή κατέκτησε ομάδα προερχόμενη από τη Νότια Αμερική, την 2η & 3η θέση ομάδα προερχόμενη από την Ευρώπη & την 4η θέση η ομάδα-έκπληξη της εκάστοτε διοργάνωσης προερχόμενη από άλλη ήπειρο εκτός Ευρώπης & Νότιας Αμερικής, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο στης Ασίας το 2002 όσο και της Αφρικής το 2022!!!

Συγκεκριμένα :

2002 : 1. Βραζιλία , 2. Γερμανία , 3. Τουρκία , 4. Νότια Κορέα
2022 : 1. Αργεντινή , 2. Γαλλία , 3. Κροατία , 4. Μαρόκο

iii. οι μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξήχθη σε εξ’ ολοκλήρου ”ζυγή” ημερομηνία όπου ημέρα, μήνας & έτος ήταν ζυγοί αριθμοί!

30/06/2002 : Βραζιλία-Γερμανία 2-0
18/12/2022 : Αργεντινή-Γαλλία 3-3 (4-2 πέναλτι)

Ονομάζομαι Νίκος Τσιάπης. Είμαι γεννημένος στην Αθήνα και μένω μόνιμα στη Νέα Σμύρνη. Παρακολουθώ ανελλιπώς τα αθλητικά δρώμενα τα τελευταία 25 χρόνια και συγκεκριμένα από τη σεζόν 1997/1998, την ίδια σεζόν που οι ομάδες που υποστηρίζω σε Ελλάδα & Ιταλία αντίστοιχα, έγραψαν ορισμένες από τις πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας τους! Αφενός ο Πανιώνιος που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας σε αγώνα που είχα την τύχη να παρακολουθήσω δια ζώσης στις 29/4/1998, αφετέρου η Ίντερ που κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στις 6/5/1998 σε μία μαγική προσωπικά εβδομάδα με τις πρώτες σπουδαίες αθλητικές στιγμές που πανηγύρισα! Είμαι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και της σχολής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης όπου διέμεινα ως φοιτητής επί 4 χρόνια. Το δυνατό μου σημείο είναι η μνήμη, κυρίως βιωματική. Θυμάμαι αποτελέσματα παρελθοντικών αγώνων ακόμα και πολλά χρόνια πίσω! Την τελευταία 15ετία είμαι σταθερά αρθρογράφος στατιστικών και συμπτώσεων σε διάφορα αθλητικά ΜΜΕ (εφημερίδες, site κλπ). Ασχολούμαι κυρίως με Ελληνικό, Ιταλικό και Πορτογαλικό πρωτάθλημα. Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με το γραφείο τύπου της ΠΑΕ Πανιώνιος και ακολουθώ ενεργά επί σειρά ετών την ομάδα, εντός και εκτός έδρας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχω παρακολουθήσει δια ζώσης σχεδόν 600 επίσημους αγώνες του Πανιωνίου τα τελευταία 25 χρόνια. Είμαι μέλος του Inter Club Greece, της επίσημης λέσχης φίλων της Ίντερ στην Ελλάδα. Έχω παρακολουθήσει δια ζώσης 7 αναμετρήσεις της Ίντερ. Είμαι κυρίως φιλο-Ιταλός με μεγάλη συμπάθεια και προτίμηση στη νότια Ευρώπη & γενικότερα στις λατινογενείς χώρες. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, υποστηρίζω την Ιταλία από Ευρώπη & την Αργεντινή από Νότια Αμερική.