ΗΠΑ 1-1 Ουαλία: Κάθε ημίχρονο για κάθε ομάδα

ΗΠΑ 1-1 Ουαλία: Κάθε ημίχρονο για κάθε ομάδα

Το φαβορί για πολλούς ήταν η ΗΠΑ. Όμως εν τέλει τα πράγματα ήρθαν αλλιώς. Στο πρώτο μισό ήταν πολύ ανώτερη, αλλά στο δεύτερο άφησε την Ουαλία να πάρει μέτρα.

Πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία για τις ΗΠΑ. Στο 8′ ο Γουέαχ ταλαιπώρησε την Ουαλική άμυνα, έβγαλε μια σέντρα και παραλίγο ο Ροντόν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στην συνέχεια ο Σαργκέντ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια σέντρα από τα πλάγια, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Με την συμπλήρωση του μισάωρου, είδαμε ένα παιχνίδι χωρίς γρήγορο ρυθμό. Η Ουαλία δεν μπορούσε να περάσει την μεσαία γραμμή, με τον Μπέιλ και τον Ράμσεϊ να μην μπορούν να βοηθήσουν την χώρα τους. Η ομάδα της Αμερικής έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά αργό, ενώ δεν είχε πολλές επιλογές μέσα στην περιοχή για να δώσει την τελική πάσα. Σίγουρα έπαιξαν και ρόλο και οι δύο γρήγορες κίτρινες κάρτες.

Στο 36′ η ΗΠΑ έκανε το 1-0. Μετά από όμορφη διατήρηση κατοχής στην μεσαία γραμμή που θύμιζε τίκι-τάκα, ο Πούλισικ πήρε την πρωτοβουλία να τρέξει όλο το γήπεδο. Εκεί είδε την καταπληκτική κίνηση του Γουέαχ, ο οποίος με το δεξί πόδι πλάσαρε τον Χένεσι για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτό το γκολ “έβαλε μυαλό” στην Ουαλία και ξεκίνησε να αντιδράει. Από εκεί και πέρα πήραν μέτρα, ξεκίνησαν να πατάνε περιοχή αλλά ακόμη τους έλειπε το τελικό σουτ.

Τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν υπέρ των Αμερικανών. Η Ουαλία δυσκολευόταν να πατήσει στο γήπεδο, ενώ η Αμερική με τις πρωτοβουλίες των παικτών της ήταν πιο απειλητική.

Με την επανέναρξη του αγώνα, δεν άλλαξαν πολλά. Η μεσαία γραμμή της Αμερικής συνέχιζε να μην αφήνει στους Ουαλούς να πάρουν ανάσα, καθώς κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες. Εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιζε με τρείς στο κέντρο, αντί τεσσάρων. Ο μόνος που ήταν καλός στο κέντρο για την Ουαλία, ήταν ο Αμπαντού που με βαθιές μπαλιές προσπαθούσε να τρέξει τους πλάγιους του.

Βέβαια όλα αυτά μέχρι το 55′. Η αλλαγή του Πατζ να βάλει τον Μουρ αντί του Τζέιμς, φάνηκε πολύ σημαντική. Βάζοντας έναν κλασικό φορ μπροστά, έδωσε χώρο στον Μπέιλ για να πάρει μέτρα. Αυτό σήμαινε ότι η ευρωπαϊκή χώρα πλέον πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ουαλίας και του δεύτερου ημιχρόνου, ήρθε στο 65′. Ο Γουίλσον έφερε την μπάλα στην περιοχή μετά από φαουλ. Η μπάλα παρέμεινε στον αέρα καθώς η Αμερικανική άμυνα αδυνατούσε να διώξει. Ο Ντέιβις βρήκε αρκετό χώρο και με το κεφάλι δοκίμασε να ισοφαρίσει, αλλά ο Τέρνερ εντυπωσιακά έβγαλε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Μουρ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η Ουαλία δοκίμασε να απειλήσει με ψηλό παιχνίδι, καθώς υπερτερούσε σε αυτό το κομμάτι.

Στο 82′ η Ουαλία έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ζίμπερμαν έκανε ένα απότομο μαρκάρισμα πάνω στον Γκάρεθ Μπέιλ μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο ίδιος ο σταρ της ομάδας, ανέλαβε την εκτέλεση του. Δεν μπόρεσε να μπερδέψει τον Τέρνερ που έπεσε στην σωστή πλευρά, αλλα το δυνατό σουτ του Μπέιλ κατέληξε στα δίχτυα και έκανε το 1-1.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πολύ εντυπωσιακό. Με το σκορ να είναι 1-1, το παιχνίδι ήταν γεμάτο φάσεις, με αποτέλεσμα να μπορούν και οι δύο να σκοράρουν και να δώσουν το τρίποντο στην ομάδα τους. Όμως τελικά δεν ήρθε ποτέ το παραπάνω γκολ, και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας