Κώστας Τσιμίκας: Το «κρυφό χαρτί» που χρειάζεται ο Γιούργκεν Κλοπ

Ο Κώστας Τσιμίκας διανύει την τρίτη του σεζόν στην Λίβερπουλ και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του φώναξε παρόν.

Ο Έλληνας μπακ έκανε το όνειρο του πραγματικότητα όταν το καλοκαίρι του 2020 πήρε την μεταγραφή στην Λίβερπουλ.

Αν και στην αρχή αμφισβητήθηκε έντονα έφτασε σε σημείο να κοντράρει και να ανταγωνίζεται σε μεγάλο βαθμό τον βασικό οπισθοφύλακα των «Ρεντς» Άντι Ρόμπερτσον.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή ξεκινώντας από την πρώτη χρόνια και μέχρι το σήμερα.

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΤΥΧΙΑ

Το καλοκαίρι του 2020 η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε από τα ταμεία της 13.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας μπακ έκανε το τεράστιο βήμα για το δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Premier League.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020 ο Τσιμίκας φοράει φανέλα βασικού και ντεμπουτάρει με τη Λίβερπουλ στο Carabao Cup απέναντι στην Λίνκολν. Μάλιστα είχε μόλις επιστρέψει από ανάρρωση καθώς είχε νοσήσει από Covid.

Ο «Τσίμι» έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και πήρε πολύ καλά σχόλια ενόψει συνέχειας. Η ατυχία όμως χτύπησε την πόρτα στον Έλληνα καθώς ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός όλο τον Οκτώβρη χάνοντας επτά αγώνες.

Τον Νοέμβριο παίζει για πρώτη φορά στο Champions League κόντρα στην Αταλάντα περνώντας ως αλλαγή στο 86′.

Μετά από μόλις τρία παιχνίδια σε έξι μήνες και με μόνο ένα ενενηντάλεπτο ξανατραυματίζεται και μένει εκτός για άλλον ένα μήνα.

Ο Κώστας ντεμπουτάρει στην Premier League αρκετά καθυστερημένα λόγω τραυματισμών και Covid στις 7 Ιανουαρίου του 2021 στον αγώνα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τσιμίκας ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά στην Λίβερπουλ με μόλις επτά εμφανίσεις χωρίς γκολ και ασίστ και συνολικό χρόνο συμμετοχής 225′ λεπτά και οι «κραυγές» περί αμφισβήτησης ξεκίνησαν.

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ

Στην επόμενη χρονιά του 21/22 ο Κώστας Τσιμίκας πριν ξεκινήσει η σεζόν δέχθηκε έντονη κριτική με τον προπονητή του όμως να τον στηρίζει.

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον στην αρχή της χρονιάς έδωσε την ευκαιρία που ζητούσε και ήθελε ο Κώστας.

Φυσικά ο ίδιος όχι απλά την άρπαξε αλλά έδειξε γιατί μπορεί να βρίσκεται σε αυτήν την ομάδα και να ανταγωνίζεται για την θέση του βασικού.

Ξεκίνησε βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια της Premier League με Νόριτς και Μπέρνλι κρατώντας ανέπαφη εστία και χαρίζοντας μία ασίστ.

Δύο εμφανίσεις εξαιρετικές που φώναξε παρών και αντικατέστησε πανάξια τον τραυματία Ρόμπερτσον.

Ακολούθησαν μερικές ακόμα εμφανίσεις το επόμενο διάστημα με επίσης πολύ καλό πρόσωπο κόντρα σε Άρσεναλ και τρία πολύ σημαντικά για το Champions League (Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Μίλαν).

Την συγκεκριμένη χρονιά η Λίβερπουλ έφτασε ως το τέλος και κατέκτησε τα δύο κύπελλα της Αγγλίας με τον Τσιμίκα να είναι βασικός στα έξι από τα 12 παιχνίδια που έδωσε. Με συγκομιδή δύο ασίστ και το νικητήριο πέναλτι κατάκτησης του FA Cup.

O Κώστας ολοκλήρωσε μια μαγική χρονιά και για αυτόν αλλά και για την Λίβερπουλ καθώς έφτασε πολύ κοντά στο quadraple, έχοντας 26 συμμετοχές, 6 ασίστ και 1.712 λεπτά συμμετοχής.

Η ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

Μπαίνοντας στην τρίτη σεζόν, την φετινή 22/23 υπήρξαν πολλές φήμες περί αποχώρησης και πιθανής μεταγραφής με την Λίβερπουλ όμως να τον κρατάει.

Ο Τσιμίκας από τα πρώτα παιχνίδια έπαιρνε αγωνιστικά λεπτά στην Premier League δείχνοντας θετικό πρόσωπο.

Η καλύτερη του εμφάνιση ήταν αυτή κόντρα στην Μπόρνμουθ για το πρωτάθλημα οπού πέρασε ως αλλαγή αγωνίστηκε για 21′ λεπτά και μοίρασε δύο ασίστ.

Μέχρι τώρα ο Κώστας έχει πάρει αρκετά παιχνίδια ως βασικός και ιδιαίτερα στο Champions Legaue που από τα επτά μέχρι τώρα έχει παίξει τα τέσσερα στην βασική ενδεκάδα και ένα ως αλλαγή. Ο απολογισμός του.. εξαιρετικός με δύο ασίστ και καθαρές νίκες.

Συνοψίζοντας ο Τσιμίκας ήδη μετρά 21 εμφανίσεις έχοντας 6 ασίστ και 1.052 λεπτά και είναι ένας κομβικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα του όταν το χρειάζεται.

Το μόνο που του λείπει έως τώρα είναι το πολυπόθητο γκολ που ουκ ολίγες φορές έχει φτάσει κοντά σε αυτό.

Τέλος ο Έλληνας μπακ στην μέχρι τώρα καριέρα του στην Λίβερπουλ μετρά 54 συμμετοχές και 12 ασίστ, με το συμβόλαιό του να λήγει το 2025.