Είδαμε ένα παιχνίδι σήμερα το οποίο είχε δύο όψεις. Εκείνη της ΑΕΚ που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού που ουσιαστικά παραδόθηκε ξανά στις εμμονές του. Σε αυτό το άρθρο βέβαια δεν θα σταθούμε στις εξέδρες, στην πολυτέλεια του κιτρινόμαυρου ρόστερ και στην μεταφυσική Νέα Φιλαδέλφεια, όμως στην παρουσία των φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο καθώς η εικόνα τους ουσιαστικά ευθύνεται ξεκάθαρα για το σκορ.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως η Ένωση δεν έπαιξε καμία σούπερ μπάλα. Μέτρια ήταν, είχε αναλαμπές και απλά τελείωσε όπως έπρεπε τις φάσεις. Μέχρι εκεί. Οι αντίπαλοι παρατάχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο χωρίς πλάνο. Πολλά λάθη αχρείαστα πειράματα, έβαλε τον Μπιελ να αγωνιστεί με πρόβλημα τραυματισμού ο Μίτσελ, ο οποίος έχει κάνει μαντάρα την ομάδα εδώ και κάποιες ημέρες. Τα λάθη του δεν περιορίζονται μόνο στην χρήση του συμπατριώτη του αλλά και στην λογική που προσέγγισε το ματς. Δεν μπορεί να υπάρξει ενδεκάδα Κύπελλου όταν δεν υπάρχουν επιλογές. Παίκτες σαν τον Βρουσάι δεν μπορούν να αντισταθούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα. Όχι γιατί δεν έχει ας πούμε ο συγκεκριμένος το ταλέντο, αλλά δεν έχει ακόμα τον χαρακτήρα.

Πέρα από αυτό η ταραχή που βγάζει στην ομάδα είναι απίστευτη. Ο Μίτσελ πολλές φορές θυμίζει τον Μαρτίνς πέρυσι, καθώς ούτε προετοιμάζει την ομάδα ψυχολογικά αλλά ούτε διαχειρίζεται καλά το ματς. Αυτό αποτυπώνεται όταν ο Βαλμπουενά έκανα τσαμπουκάδες στο 2-0, φωνάζοντας και βρίζοντας. Ο Βαλμπουενά που δεν πειράζε κουνούπι εντός αγωνιστικού χώρου. Οι δηλώσεις του επίσης είναι περίεργες δεν μπορείς να μιλάς για δίπλα στην Αγία Σοφία και να μην το παρουσιάζεις αυτό στην πράξη.

Η διοίκηση από την άλλη κάνει συνεχόμενα λάθη. Όχι μόνο στο θέμα του προπονητή – που είναι προβληματική – αλλά στις επιλογές. Έπρεπε να ξηλώσει το φετινό ρόστερ, να φτιάξει σταδιακά έναν νέο κύκλο. Η μεταγραφή στόπερ θα ήταν μία αρχή τώρα, ένας ακόμα δεξιός μπακ θα βοηθούσε. Η λογική των υπευθύνων είναι τετράγωνη και μοιάζει λες να έχει μείνει στο 2021. Χρειάζονται σοβαρές απόφασεις, πλάνο πενταετίας και ένας (ναι θα το πω) τεχνικός που να είναι έτοιμος για μία αποστολή ξεκινήματος μιας νέας ομάδας. Θέλει πολύ δουλειά αυτό το σύνολο να παίξει καλό ποδόσφαιρο, χρειάζεται ΤΩΡΑ καθαρό μυαλό από πάνω και χρήματα για να φτιαχτεί η επόμενη μέρα.

Όσο για τον επαναληπτικό… ο Ολυμπιακός θα είναι επιτυχία εάν άπλα κερδίσει…