Γιατί είναι σημαντικός ο αγώνας με την Ναντ για τον Ολυμπιακό

  • 0
  • 3 views


Ο Ολυμπιακός απόψε το απόγευμα αντιμετωπίζει την Ναντ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι κλείνουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, με ένα ματς αρκετά αδιάφορο αφού η μοίρα τους είναι ήδη κανονισμένη και τους θέλει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Η γαλλική ομάδα αντίθετα θέλει τον αγώνα ώστε να συνεχίσει στην διοργάνωση και να μην υποβιβαστεί στο Europa Conference League. Ένα χλιαρό απόγευμα στο Φάληρο αλλά... έχει λόγους που είναι αρκετά σημαντικό.

Ας τους δούμε ονομαστικά:

  1. Ψυχολογία
  2. Παίκτες
  3. Διάθεση

Πρωτίστως η ψυχολογία της ομάδας είναι... κάκιστη από την αρχή της σεζόν. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση, δεν υπάρχει καμία ένδειξη καλής ψυχικής υγείας. Μία νίκη ακόμα και τώρα στο φινάλε θα είναι σημαντική πόσο μάλλον όταν έρχεται ένα τόσο σοβαρό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ενδεχομένως να κρίνει την χρονιά.

Δεύτερον πρέπει επιτέλους να πάρουν ευκαιρίες παίκτες που δεν έχουν πάρει σχεδόν καμία. Ο Καμαρά, ο Μπόουλερ ακόμα και ο Μαρσέλο ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι. Φυσικά και οι νεαροί παίκτες είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, αλλά εκείνοι κάποια στιγμή θα έπαιζαν. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολυφωνία και στήριξη από όλες του τις μονάδες. Εξάλλου μεγάλο ξεσκαρτάρισμα θα γίνει τον Γενάρη.

Τρίτο και τελευταίο είναι η διάθεση. Η διάθεση συνδέεται με την ψυχολογία, ούσα η συνέπεια αυτής. Μία νίκη, μία καλή εμφάνιση, θα ανεβάζει το ηθικό των παικτών και μπορεί να αλλάξει πράγματα. Δεν έχουν κάτι να χάσουν, οπότε γιατί να μην προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Όπως και να έχει σήμερα δεν είναι ένα αδιάφορο παιχνίδι αλλά μπορεί να κρίνει αρκετά όσο αφορά κομμάτια του χαρακτήρα της ομάδας και ορισμένοι παίκτες να σώσουν την ερυθρόλευκη τους... πορεία.