Λιβάι Γκαρσία: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής ΑΕΚ

  • 0
  • 2 views

Μιλώντας για βελτιωμένους ποδοσφαιριστές, δεν γίνεται να μην αναφέρεις την περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός από την Καραϊβική, σκόραρε και σήμερα, έχοντας μετατραπεί στο απόλυτο εργαλείο του Αλμέιδα. Ενεργητικός, με ουσία στο παιχνίδι του που εξυπηρετεί απόλυτα την θέση ενός σύγχρονου εννιαριού.

Η αλήθεια είναι πως η περσινή εκδοχή του ποδοσφαιριστή με την φετινή διαφέρουν αρκετά. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βελτιώθηκε αρκετά στα τελειώματα του, έβαλε κιλά στο σώμα του και εκμεταλλεύται κάθε φορά την ικανότητα του στα άλματα. Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους, αφού έχει προλάβει ήδη να σημειώσει έξι γκολ και έχει συμβάλει τα μέγιστα σε πολλές νίκες της ομάδας του.

Δεν είναι τυχαίο που ο Αργεντίνος προπονητής της ΑΕΚ, θέλει τον παίκτη να είναι το σημείο αναφοράς της επίθεσης, καθώς όπως γράψαμε παραπάνω έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός φορ που βέβαια μπορεί να παίξει και αλλού. Στο Κλεάνθης Βικελίδης βρήκε όλες τις ιδανικές συνθήκες να δημιουργήσει και να κινηθεί, στην Λιβαδειά κουβάλησε μόνος του την ομάδα και σήμερα απλώς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ που έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές. Μέσα σε όλα, δημοσίευματα από το εξωτερικό συνδέουν τον παίκτη με διάφορους σκάουτερ που ήρθαν από μεγάλες ομάδες για να τον παρακολούθησουν. Σπάνια βρίσκεις τέτοιους παίκτες με τέτοιο συνδυασμό ικανοτήτων και που να εκτελεί με τέτοια άνεση.

Εδώ βέβαια να αναφέρουμε και την τρομερή μεσοεπιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, που προέρχεται από το πρες του κέντρου. Οι κιτρινόμαυροι ειδικά με τον Γκατσίνοβιτς και τον Αραούχο δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ενώ ο Πινέδα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων αυτών. Ο Γκαρσία είναι ο τελευταίος και πιο σημαντικός κρίκος. Φέτος δείχνει πως όλο το παιχνίδι της ομάδας του είναι χτισμένο για εκείνον, φτιαγμένο για την έκρηξη του και την δύναμη του.

Καιρός λοιπόν να μιλήσουμε για τον… στράικερ Γκαρσία που διαβάζει τον αντίπαλο, παίρνει την κατάλληλη βοήθεια από τους συμπαίκτες του και είναι ο πρωταγωνιστής της φετινής ΑΕΚ.