Το διακύβευμα για τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλο καθώς με νίκη θα έφτανε στην κατάκτηση της Volley League, όπως και έγινε με τους ερυθρόλευκους να πραγματοποιούν μια τρομερή εμφάνιση φτάνοντας στην επικράτηση με 0-3 στα σετ. Με αυτό το τρόπο ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 στην σειρά φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο αγώνας

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι στο παιχνίδι πιέζοντας στο σερβίς και χαλώντας την υποδοχή του δικεφάλου. Με αυτό το τρόπο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να χτίσουν από την αρχή διαφορά, η οποία έφτασε στους 5 πόντους (9-14). Ο δικέφαλος κατάφερε να μειώσει στους 2 (15-17) , χωρίς να πετύχει κάτι περισσότερο με τους ερυθρόλευκους να κρατούν διάφορες 3-4 πόντων μέχρι το 18-22,όπου τρεις συνεχόμενοι πόντοι τους οδήγησαν το σκορ στο 18-25 και τους ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο δευτερο σετ ο δικέφαλος μπορεί να κατάφερε να πάρει το πρώτο πόντο, ωστόσο αυτό ήταν το μόνο που πέτυχε στο δεύτερο σετ,καθώς οι ερυθρόλευκοι στην συνέχεια πάτησαν γκάζι δίχως να κοιτάξουν ποτέ πίσω. Αρχικά κατάφεραν να χτίσουν διάφορες 2-3 πόντων μέχρι το 5-8,όπου ένα σερί πόντων των ερυθρόλευκων εκτίναξε την διαφορά στους 8 πόντους 5-13. Ο δικέφαλος προσπάθησε να μειώσει αλλά μάταια καθώς αν και μετέτρεψε το -8 σε -5 (10-15), οι ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν να πτοούνται αποδεικνύοντας ότι είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού με την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 10 (13-23), με το σετ να κλείνει με 16-25 για τον Ολυμπιακό.

Η ψυχολογία των ερυθρόλευκων ήταν στο ζενίθ καθώς ήδη βρίσκονταν μπροστά με 0-2 στα σετ και απέμενε να φτάσουν στην κατάκτηση ενός ακόμα για να σηκώσουν το τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το 6-7. Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι όμως κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι εκτινάσοντας τη διαφορά ακόμα και στους 10 (10-20). Η εικόνα των δύο ομάδων δεν έδειχνε ικανή να αλλάξει έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην κατάκτηση και του τρίτου σετ με 14-25, γράφοντας το 0-3 που σήμανε το έναυσμα για την έναρξη των πανηγυρισμών μετά την κατάκτηση του τροπαίου.