Βόλος: «Η έκφραση αφορούσε τον τρόπο παιχνιδιού, όχι το πρόσωπο»

  • 0
  • 2 views

Μετά τα συμβάντα στην αναμέτρηση του Βόλου με την Κηφισιά, η ΠΑΕ του Βόλου έβγαλε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο πως τα σχόλια του προέδρου, Αχιλλέα Μπέου, δεν αφορούσαν τον παίκτη, αλλά τον τρόπο παιχνιδιού.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του παίκτη της Κηφισιάς, Ανδρέα Τέτει, ο οποίος αμέσως μετά την αναμέτρηση ανέφερε το περιστατικό. Με τον 22χρονο επιθετικό να πηγαίνει σήμερα (13/02) στην ΓΑΔΑ, με σκοπό να καταθέσει στο Τμήμα της Ρατσιστικής Βίας, σχετικά με την υπόθεση, η ομάδα της Μαγνησίας έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία ισχυρίζεται πως όσα είπε ο πρόεδρος της, αφορούσαν τον τρόπο παιχνιδιού και όχι τον ίδιο τον παίκτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βόλου:

Με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση, τις τελευταίες ώρες, στον αθλητικό, κυρίως, Τύπο καταβάλλεται προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος και τιμωρίας σε βάρος της ομάδας μας με "όπλο" τον χαρακτηρισμό "μαϊμού" που όπως ρητά διευκρινίσαμε δεν είχε καμία ρατσιστική χροιά, δεν απευθύνθηκε προς τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την προσπάθειά του να ξεγελάσει τον διαιτητή και να "πάρει" ανύπαρκτα σφυρίγματα υπέρ του.

Όσοι νομίζουν ότι έτσι θα προκαλέσουν την τιμωρία της ομάδας μας πλανώνται πλάνην οικτράν. Επαναλαμβάνουμε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά ότι:

Ουδείς χαρακτηρισμός ρατσιστικού χαρακτήρα απευθύνθηκε σε ποδοσφαιριστή, αλλά αντίθετα υπήρξε διαμαρτυρία για τον τρόπο που αγωνιζόταν με την συγκεκριμένη έκφραση που χρησιμοποιείται ευρύτατα για να περιγράψει μια συμπεριφορά σαν ψεύτικη, υποκριτική, κάλπικη κλπ.

Ουδέποτε υπήρξε ανάλογη καταγγελία για οιοδήποτε στέλεχος της ομάδας μας, πολύ δε περισσότερο για τον Πρόεδρό μας με την μακρά παρουσία του στον χώρο που έδωσε συνεργασίες με εκατοντάδες ποδοσφαιριστών ανθρώπους από διάφορες χώρες προέλευσης, με διαφορετικό χρώμα, πολιτισμό, έθιμα και επιλογές.

Και το σημαντικότερο. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το επίμαχο βίντεο ότι ο Πρόεδρος μας απευθύνεται σε τρίτο πρόσωπο, και συγκεκριμένα τον διαιτητή, και όχι στον ποδοσφαιριστή, ακριβώς γιατί η έκφραση του αφορούσε τον τρόπο παιχνιδιού και όχι το πρόσωπο»