Γκάλης: «Να στηρίξουμε την Εθνική - Θα συγκινηθώ στην επιστροφή μου στο ΣΕΦ»

  • 0
  • 2 views

Μήνυμα στήριξης από τον τεράστιο Νίκο Γκάλη προς την Εθνική ομάδα.

Ο θρύλος του Ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ, Νίκος Γκάλης θα είναι δίπλα στην Εθνική ομάδα για το προολυμπιακό τουρνουά με στόχο την πρόκριση.

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε για την Εθνική, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να στηρίξουν την Εθνική, ενώ στάθηκε και στο γεγονός της δικής του επιστροφής στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Προολυμπιακό τουρνουά (2-7/7): "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Είναι ένα πολύ όμορφο τουρνουά, όλοι πρέπει να στηρίξουμε την εθνική, η Εθνική είναι για όλη την Ελλάδα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Θα πω ότι είναι μαχητής, πραγματικός μαχητής. Ήταν και έξυπνος παίκτης. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Πιστεύω θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία".

Για τον επαγγελματισμός και τη συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο: "Όχι μόνο ο Βασίλης, άλλα και όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Εμείς δείξαμε σε αυτά τα παιδιά το δρόμο, όχι μόνο της νίκης. Τους δείξαμε τον επαγγελματισμό, τους δείξαμε ότι πρέπει να δίνεις την ψυχή σου και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες, όλα τα παιδιά. Πρέπει να προσέχεις και τον εαυτό σου για να τα δώσεις όλα για την ομάδα σου".

Για την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στο ΣΕΦ: "Έχω πάρα πολύ καιρό να έρθω, πιστεύω ότι θα είμαι πολύ συγκινημένος. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές και την περηφάνια που πήραμε εκείνες τις εποχές, όλη η χώρα. Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης, μας έδινε φτερά. Ήταν απίστευτη η συμμετοχή του εκείνη την εποχή. Μας έδινε φτερά, μας έδινε δύναμη. Ήταν εκπληκτική η συμμετοχή του σε κάθε αγώνα. Καταφέραμε εκείνη την εποχή να κάνουμε το μπάσκετ το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Και από τότε, αλλά και μετά από εμάς που είχαμε σημαντικές επιτυχίες".

Για την κοινωνική δράση που θα «τρέξουν» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ: "Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτό το κοινωνικό έργο. Το μπάσκετ είναι άθλημα ομαδικό και οι ομάδες, στο μπάσκετ και στη ζωή, απαρτίζονται απ’ όλους μας και χωρίς διακρίσεις και χαρακτηρισμούς. Πιστεύω ότι όσοι έρθουν να στηρίξουν τη Εθνική ομάδα στις 3 Ιουλίου θα απολαύσουν πραγματικά ένα μοναδικό και όμορφο θέαμα. Με τη σειρά μου εγώ περιμένω με μεγάλη χαρά αυτό το event και θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ και την Ομοσπονδία για την πρόσκληση και αυτό το μεγάλο event. Είναι πολύ σημαντικό".

Για το ότι ήταν πάντα πολύ σοβαρός στα παιχνίδια: "Πάντα ήμουν έτσι. Πάντοτε. Εκείνη την εποχή κάποιες γιαγιάδες, κάποιες κυρίες με ρωτούσαν: 'Αγόρι μου γιατί δεν γελάς;' Τους εξηγούσα ότι όταν έχεις έναν σκοπό, δεν μπορείς να γελάς. Ο σκοπός σου είναι η νίκη, πρέπει να είσαι σοβαρός, δεν μπορείς να γελάς. Βέβαια μετά είσαι διαφορετικός, χαλαρώνεις, κάνεις τα πάντα".

Για την παρουσία του στο ΣΕΦ στις 3 Ιουλίου: "Ανυπομονώ να έρθω! Όλοι στο ΣΕΦ στις 3 Ιουλίου για να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα".