Δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα προς Αχιλλέα Μπέο

Ο υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε δίωξη κατά του Βόλου και του προέδρου του, Αχιλλέα Μπέου για ρατσιστική επίθεση. 

Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου προς τον επιθετικό της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι, μετά την κατάθεση του νεαρού στην ΓΑΔΑ και την κλήση του προέδρου του Βόλου προς απολογία. Η ΠΑΕ Βόλος απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει πως οι εκφράσεις του προέδρου της απευθύνονταν στον τρόπου παιχνιδιού και όχι στον ίδιο τον παίκτη, ωστόσο σήμερα (14/02) ο υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων άσκησε δίωξη κατά της ομάδας και του προέδρου της.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο και την ΠΑΕ Βόλος, για «ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Αχιλλέα Μπέου και β) της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι «μαϊμού».

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.»

Παράλληλα, η Κηφισιά δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο φανερώνεται η απρεπής συμπεριφορά του Μπέου, το οποίο βίντεο έχει σταλεί και στην ΔΕΑΒ.