Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη: «Να δημιουργηθεί ένας μνημειακός χώρος»

Στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου Άλκη Καμπανού υπάρχει ένα κατάστημα το οποίο πλέον νοικιάστηκε.

Η Δομή Εις το Όνομα του Άλκη με σχετική επιστολή στον Δήμο της Θεσσαλονίκης ζήτησε να δημιουργηθεί ένας μνημειακός χώρος.

Από την στιγμή που το κατάστημα ενοικιάστηκε όσα είχε αφήσει ο κόσμος εκεί ως φόρος τιμής στον άτυχο Άλκη θα μαζευτούν και θα αποθηκευτούν.

Έτσι η Δομή ζητά να γίνει ένας μνημειακός χώρος ως ο ελάχιστος φόρος τιμής.

Αναλυτικά:

«Έγινε αυτό που μάλλον ήταν αναπόφευκτο να γίνει…
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.
Με βαριά καρδιά σήμερα (μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του Άλκη) θα μαζέψουμε και θα αποθηκεύσουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, πιστεύουμε, όλα όσα άνθρωποι κάθε ηλικίας άφησαν στο σημείο.
Μπλούζες, κασκόλ, σημειώματα, ζωγραφιές… ΟΛΑ, μεταφέρουν την ενέργεια ευαισθητοποιημένων πολιτών και με απόλυτο σεβασμό θα τα προσεγγίσουμε.
Νιώθουμε θλίψη, που φτάνει και σε πιο έντονα συναισθήματα γιατί αναγκαζόμαστε να αποσύρουμε το μνημείο για τον Άλκη (γιατί μνημείο είναι κάθε δράση που γίνεται, όπως και κάθε μπλούζα που τοποθετείται στο σημείο), αλλά…
Αλλά σκοπεύουμε να μετατρέψουμε τα συναισθήματα μας σε ΔΡΑΣΗ…
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για την ακρίβεια η προηγούμενη Διοίκηση, έπραξε τα… “μέγιστα” για αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Φύτεψε 3 ελιές σε ένα πάρκο και έκανε μία ονοματοδοσία οδού…
Απευθυνόμαστε στη νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και δημόσια ζητούμε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αγγελούδη προκειμένου να γίνει πράξη από το Δήμο μία ιδέα μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μνημειακός χώρος στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός.
κ. Δήμαρχε Θεσσαλονίκης, σας ζητούμε να δείξετε την ευαισθησία, που θεωρούμε ότι διαθέτετε, και να συν-εργαστείτε με μία οργάνωση από την Κοινωνία των Πολιτών, τη Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Με τιμή,
Το Δ.Σ. της Δομής 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη»