Μέσι: «Την στιγμή που θα νιώσω ότι δεν αποδίδω θα σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, τονίζοντας το πότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο και παράλληλα μίλησε και για την Μπαρτσελόνα.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μίλησε για πολλά, την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, την Εθνική του ομάδα αλλά και το πότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Για μένα ήταν δύσκολο όταν έφτασα στη Βαρκελώνη. Ήμουν παιδί και έπρεπε να προσαρμοστώ σε νέους φίλους, νέα χώρα, νέα πόλη, νέους ανθρώπους, νέο σχολείο.

Ήταν δύσκολο για μένα στην αρχή, αλλά νόμιζα ότι έκανα αυτό που ήθελα, παίζοντας ποδόσφαιρο, σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα και αυτό με έκανε να προχωρήσω μπροστά, ήταν εντυπωσιακό και το χάρηκα πολύ. Πάντα μου φέρονταν πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα, τους είμαι ευγνώμων.

Ξέρω ότι τη στιγμή που θα νιώσω ότι δεν είμαι πια σε θέση να αποδώσω, ότι δεν διασκεδάζω πια ή δεν βοηθάω τους συμπαίκτες μου, θα σταματήσω.

Είμαι πολύ επικριτικός με τον εαυτό μου, ξέρω πότε είμαι καλός, πότε κακός, πότε παίζω καλά και πότε άσχημα.

Όταν αισθανθώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βήμα, θα το κάνω χωρίς να σκέφτομαι την ηλικία.

Αν αισθάνομαι καλά, θα προσπαθήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί αυτό μου αρέσει και αυτό ξέρω να κάνω.

Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα κάνω όταν αποσυρθώ, σήμερα προσπαθώ να απολαμβάνω τη μέρα με τη μέρα, τις στιγμές, χωρίς να σκέφτομαι το παραπέρα. Δεν έχω κάτι ξεκάθαρο ακόμα, ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για λίγο ακόμα.

Όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα βρω τον δρόμο για αυτό που με ικανοποιεί και μου αρέσει και έναν νέο ρόλο.

Σε αθλητικό επίπεδο ήμουν τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα.

Δόξα τω Θεώ που μου έδωσε τόσα πολλά σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο, καθώς και με την οικογένειά μου, τους φίλους μου.

Το να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές για εμάς, τις οικογένειές μας και ολόκληρη τη χώρα ήταν μαγικό, θα μείνει μαζί μας για μια ζωή.

Σίγουρα θα είχα φύγει από την Εθνική αν δεν γίναμε πρωταθλητές, αλλά ευτυχώς δώσαμε άλλον έναν τίτλο στην Αργεντινή».