Ο ξυπόλυτος Μαραθωνοδρόμος, Ερμίας Αγέλε, κατάφερε να τερματίσει και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στη μνήμη του Αμπέμπε Μπικίλα.

Το αποτύπωμα του Αμπέμπε Μπικίλα παραμένει ισχυρό μέχρι σήμερα, για τους Αιθίοπες και όχι μόνο γι’ αυτούς. Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος, που στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960 και το 1964 είναι μια διαρκής έμπνευση, μια ασίγαστη φλόγα ενέργειας και πάθους για τους συμπατριώτες του. Είναι ένας εθνικός ήρωας.

Ο Αμπέμπε Μπικίλα κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη Ρώμη, τρέχοντας εξ ανάγκης ξυπόλυτος. Ακόμη μία φορά είχε αγωνιστεί χωρίς παπούτσια. Ήταν το 1961 στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Αυτούς τους δύο σταθμούς, την Αθήνα και τη Ρώμη ήθελε να συμπεριλάβει οπωσδήποτε στους αγώνες του ο Ερμίας Αγέλε.

Το είπε και το έκανε ο Ερμίας Αγέλε. Ο Αιθίοπας Μαραθωνοδρόμος είχε ότι θα προσπαθήσει να τρέξει την κλασική διαδρομή ξυπόλυτος στη μνήμη του Αμπέμπε Μπικίλα.

Ο Ερμίας Αγέλε βρέθηκε στη γραμμή της εκκίνησης στον Μαραθώνα και κατάφερε να φτάσει μέχρι και το Καλλιμάρμαρο όπου έβγαλε και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker