Μπορεί ο Μουζέτι να μπήκε δυνατά αποδεικνύοντας ότι μόνο εύκολο απόγευμα δεν θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά ο Έλληνας τενίστας καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να επιβληθεί του Ιταλού παίρνοντας το εισητήριο για το τελικό του Barcelona Open για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά το 2018 και το 2021.

Ο Στέφανος πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στο τελικό που θα προκύψει από το νικητή του αγώνα Αλκαράθ – Έβανς, οι οποίοι αναμετρόνται αυτή την ώρα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι έδειχνε εξ αρχής ότι δεν ήταν για καρδιακούς, αφού οι δύο τενίστες μπήκαν πολύ δυνατά υποσχόμενοι μεγάλο θέαμα στο κοινό. Μόλις στο τρίτο game ο Μουζέτι κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά με τον Έλληνα τενίστα να απαντά αμέσως σπάζοντας το σερβίς του Ιταλού και ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ίδιο σκηνικό και στην συνέχεια με τον Στέφανο να σερβίρει τον Μουζέτι να σπα το σερβίς του και τον Έλληνα τενίστα αμέσως μετά να σπα το σερβίς του Ιταλού. Ο Τσιτσιπάς στην συνέχεια κράτησε το σερβίς του και σπάζοντας για τρίτη φορά το σερβίς του Μουζέτι επικράτησε στο πρώτο σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Ιταλό τενίστα σπάζοντας το σερβίς του Στέφανου και διατηρώντας το δικό του μέχρι και το έκτο game όπου και ο Τσιτσιπάς έκανε το break back ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στην συνέχεια ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του με τον Μουζέτι ωστόσο να κρατά το σερβίς του και το σκορ στο 4-4.

Στην συνέχεια ο Τσιτσιπάς παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με 0-30 πίσω στο σκορ κατάφερε με τέσσερις διαδοχικούς πόντους να κρατήσει το σερβίς του, ενώ λίγο έλειψε στην συνέχεια να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του. Με το σκορ στο 5-5 ο Μουζέτι κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Στέφανου και κρατώντας το δικό του ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Όλα θα κρίνοντας στο τρίτο και τελευταίο σετ. Το τρίτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για το Στέφανο, όπου κρατώντας το σερβίς του και σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του έγραψε το 4-0. Ο Μουζέτι έδειχνε να έχει αδειάσει από δυνάμεις. Στην συνέχεια αν και κατάφερε να απαντήσει στο ένα από τα δύο break του Στέφανου η προσπάθεια του να επιστρέψει στο παιχνίδι δεν κατέστει εφικτή με το σκορ στο τρίτο σετ να ολοκληρώνεται με 6-3 υπέρ του Έλληνα τενίστα, που μετά από ένα σκληρό παιχνίδι κατάφερε να πάρει το εισητήριο για το τελικό του Barcelona Open.