Μπέος: «η λέξη "μαϊμού" δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια»

  • 0
  • 2 views

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στις καταγγελίες εναντίον του για ρατσιστική επίθεση, λέγοντας πως η λέξη "μαϊμού" δεν αποτελεί ρατσιστικό σχόλιο.

Μετά την άσκηση δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου (14/02) προς τον Αχιλλέα Μπέο και την ομάδα του Βόλου, ο ισχυρός άνδρας του Βόλου ΝΠΣ  αναφέρθηκε στην κατηγορία για ρατσιστική επίθεση προς τον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του, ο Μπέος ανέφερε πως η χρήση της λέξης «μαϊμού», με την οποία χαρακτήρισε τον 22χρονο επιθετικό της Κηφισιάς, δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια και απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου στο Facebook:

Σε όλους αυτούς που όχι απλώς συντηρούν αλλά διαστρεβλώνουν κιόλας την πραγματικότητα και προκάλεσαν μια "μαϊμού" δίωξη έχω να πω τα εξής:

Στη ζωή μου ουδέποτε υπήρξα ρατσιστής και ομοφοβικός. Ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό δεν είναι λόγια αλλά αποδεικνύεται στην πράξη αφού έχω συνυπάρξει και συνεργαστεί, κοινωνικά και επαγγελματικά, αρμονικά με ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες, κάθε χρώματος, με διαφορετικό πολιτισμό, έθιμα και προσωπικές επιλογές.

Σχετικά με το περιστατικό στο γήπεδο της Καισαριανής, στην διάρκεια του αγώνα του Βόλου με την Κηφισιά, είναι κάτι περισσότερο από φανερό, είναι ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει από πλευράς μου καμία απολύτως ρατσιστική επίθεση. Καθώς μάλιστα απευθύνομαι σε τρίτο πρόσωπο, τον διαιτητή, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καν ρατσιστική χροιά.

Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί οι νεόκοποι παράγοντες και οι υποκινητές τους, που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους λόγους αυτό το συμβάν, οφείλουν να μάθουν ότι η λέξη "μαϊμού" δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια.

Τέλος σε ό,τι αφορά τον Τετέι, που τον σέβομαι ως άνθρωπο, θα πρέπει να του πω ότι με τέτοιες συμπεριφορές απλά υπονομεύει ο ίδιος την αξιοπιστία του. Το περιστατικό σαφώς και δεν μπορεί να συσχετιστεί με κάποιο φυλετικό θέμα, αλλά δυστυχώς τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το "πουλήσουν" ως τέτοιο στην κοινή γνώμη.

Και αυτό συνιστά ντροπή. Ας συνειδητοποιήσουν ότι με τέτοια παραποίηση και διαστρέβλωση της αλήθειας μόνο τον αγώνα για μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς δεν εξυπηρετούν. Το αντίθετο. Τον ακυρώνουν».