Μπαές-Τσιτσιπάς 1-2: Νικητής ο Στέφανος σε ένα μεγάλο ματς και πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Madrid Open

Μετά από ένα ματς που διήρκησε πάνω από δύο ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να αναδειχθεί νικητής με 1-2 σετ απέναντι στον Σεμπάστιαν Μπαές εξασφαλίζοντας την πρόκριση του στο τέταρτο γύρο του Madrid Open.

Ο αγώνας

Σε ένα αγώνα που διήρκησε περι τις 2 ώρες και 14 λεπτά ,οι δύο τενίστες μπήκαν με μεγάλη αποφασιστικότητα κρατώντας ο καθένας το σερβίς του μέχρι το 3-3. Στη συνέχεια ο Μπαές όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του αλλά έσπασε και αυτό του Στέφανου γράφοντας το 5-3. Ο Στέφανος χρειζόταν ένα θαύμα για να επανέλθει στο παιχνίδι όπως και έγινε. Αρχικά κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Μπαές στο ένατο game, και στη συνέχεια κρατώντας δύο φορές το δικό του και σπάζοντας μια φορά του αντιπάλου έγραψε το 7-5 κατακτώντας το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε νωθρά για το Στέφανο με τον Μπαές να σβήνει τρία break points του Έλληνα τενίστα και να κρατά το σερβίς του. Στην συνέχεια ο Μπαές έσπασε το σερβίς του Στέφανου και κρατώντας το δικό του έγραψε το 3-0. Ο Τσιτσιπάς κατέβαλε τιτάνιο έργο για να επιστρέψει στο σετ. Αυτό όμως δεν κατέστη εφικτό με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και το Μπαές να φτάνει στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-3.

Το σκορ ήταν 1-1, έτσι όλα κρίνονταν στο τελευταίο σετ. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το όγδοο game όπου ο Στέφανος κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του και κρατώντας το δικού έγραψε το 6-3 κατακτώντας το τρίτο κρίσιμο σετ και παίρνοντας την πρόκριση στο τέταρτο γύρο του Madrid Open.

Στο τέταρτο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νούμερο 42 της παγκόσμιας κατάταξης, Μπερνάντε Ζαπάτα Μιράλες , ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Ρώσου Ρομάν Σαφιούλιν με 2-1 σετ.