Παναθηναϊκός-Βίρτους Μπολόνια 90-76: Μεγάλο παιχνίδι από τους Πράσινους

Σε ένα δυνατό παιχνίδι με που για αρκετή ώρα παρέμενε στο πλαίσιο του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός καθάρισε το ματς στην 4η περίοδο, ενώ Σενγκέλια και Μπελινέλι δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη Βίρτους σε μια ακόμη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Κέντρικ Ναν για πρώτη φορά στην αρχική του πεντάδα. Ο Αμερικανός ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, και παρόλο που άργησε να βρει την ευστοχία του, βοήθησε αρκετά στην κίνηση των Πράσινων. Από την πλευρά της Μπολόνια όπως ήταν αναμενόμενο, οι πιο ποιοτικοί ήταν οι Σενγκέλια και ο Μπελινέλι. Φυσικά πάλι ένα εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Αταμάν προσπάθησε να βρει λύσεις ώστε να ξεκουράσει για λίγο τον Μήτογλου όμως τα σχήματα με Λεσόρ και Αντετοκούμπο δεν δούλεψαν. Ο Μπελινέλι έφτασε τους 11 πόντους ενώ η άμυνα πάνω φάνηκε αρκετά αναποτελεσματική. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μικρό προβάδισμα του Παναθηναϊκού και σκορ 45-42.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο τρίποντα του Μπελινέλι και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ. Η Βίρτους έφτασε γρήγορα τα 4/8 τρίποντα και έγινε πλέον φανερό ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν περισσότερα από την άμυνα του. Ο Βιλντόζα σημείωσε 10 πόντους στην δεύτερη περίοδο ενώ ο Λεσόρ βρέθηκε και πάλι σε μια μέτρια βραδιά. Γενικώς οι ελλείψεις των Πράσινων στις θέσεις 3 και 4 αναγκάζουν κάποιος παίκτες να παίζουν περισσότερο ατομικά, όπως των Μήτογλου και τον Βιλντόσα και οι συνεργασίες έλειψαν αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, η επιστροφή του Γκριγκόνις στο παρκέ έμοιαζε να έφερε μια ισορροπία στο παιχνίδι με το γκολ φάουλ. Στην 4η περίοδο ο Λεσόρ φάνηκε πραγματικά σαν να παίζει άλλος παίκτης, όντας αποτελεσματικός και πολύ πιο ψύχραιμος. Ο Μήτογλου βρέθηκε σε ένα ακόμα μεγάλο βράδυ και βγήκε τελικά κερδισμένος από την προσωπική μονομαχία με τον Σενγκέλια.