Παναθηναϊκός: Προκαλεί αντιδράσεις η ανάρτηση Ακαϊντίν

Ο Τούρκος αμυντικός ανέβασε “story” στο Instagram γιορτάζοντας την 19η Μαΐου, ημέρα γιορτής στην Τουρκία, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η μέρα της 19ης Μαΐου για τον ελληνικό πληθυσμό και κυρίως για αυτούς με ποντιακή καταγωγή είναι μια μέρα που τιμά και θυμάται την γενοκτονία των Ποντίων, οι οποίοι κυνηγήθηκαν από τον στρατηγό Κεμάλ Ατατούρκ, όταν αυτός αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα.

Παράλληλα, στην Τουρκία, η 19η Μαΐου είναι μέρα γιορτής, κατά την οποία εορτάζεται η έναρξη του πολέμου της Ανεξαρτησίας της γειτονικής χώρας, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους, όπως το ξέρουμε σήμερα.

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σαμέτ Ακαϊντίν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από φίλους του Παναθηναϊκού αλλά και συνολικά από Έλληνες φίλους του ποδοσφαίρου, με την απόφασή του να αναρτήσει “story” στο Instagram, στο οποίο εορτάζεται και τιμάται η απόβαση του Ατατούρκ.

Η ανάρτηση του Ακαϊντίν

Οι αντιδράσεις είναι αρκετές από τον κόσμο, με αρκετούς φίλους του «Τριφυλλιού» να επιθυμούν τον τερματισμού του δανεισμού του παίκτη, ο οποίος έφτασε στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο, ως δανεικός από την Φενέρμπαχτσε.