Συλαϊδόπουλος: «Ας είναι αυτό αρχή να πιστέψουμε στους Έλληνες – Έχουν να δώσουν πολλά αυτά τα παιδιά»

Ο Ολυμπιακός είναι στη κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το UEFA Youth League, νικώντας με 3-0 την Μίλαν.

Ο «μαέστρος» των μικρών του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, μίλησε για το επίτευγμα της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πρωταθλητές Ευρώπης. Δύο λέξεις που δεν ξέρω αν μπορούμε να κατανοήσουμε τι έχουμε κάνει. Αυτή τη στιγμή είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης. Είμαστε 10 εκατ. Έλληνες. Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε μόνο εμείς. Είμαστε δίκαια νικητές και δείξαμε πως υπάρχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει μεθοδική δουλειά, υπάρχει αυτό που σαν χώρα νομίζουμε οτι το υποβαθμίζουμε. Θα πρέπει αν πιστέψουμε σε αυτό το επίπεδο Έχουν να δώσουν πολλά αυτά τα παιδιά. Ας είναι αυτό αρχή να πιστέψουμε στους Έλληνες.

Αφιερώνω στα παιδιά. Μία ομάδα με χαρακτήρα που ξέρει τι θέλει να κάνει, στον πρόεδρο που έχει επενδύσει χρήμα και χρόνο, κάτι που το βλέπουμε και το ζούμε συνέχεια εμείς, στους οπαδούς μας και στην οικογένεια μου γιατί έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες για να είμαστε εδώ.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Μένουν 45 λεπτά και μετά είναι η ιστορία. Αυτά ήταν τα λόγια στο ημίχρονο. Ότι υπάρχουν άλλα 45 λεπτά και δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Από τη στιγμή που είμαστε καλύτεροι πρέπει να επιστρέψουμε με το τρόπαιο πίσω.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σταφ. Μπορεί να είμαι εγώ τώρα μπροστά αλλά είναι πολλοί άνθρωποι που είναι πίσω από εμένα. Το πιστεύαμε πολύ. Μετά το ματς με τη Λέτσε έλεγα ότι μπορούμε να φτάσουμε μακριά.

Η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού έχει βρει τον δρόμο της. Είμαστε η μοναδική ομάδα που βρίσκεται στα ημιτελικά Ευρώπης και θα ήταν υπέροχο να φτάσουμε και σε δεύτερο τελικό στην Ευρώπη.

Ξέρει την εκτίμηση μου, έχει χαρακτήρα παρότι έχει περάσει δυσκολίες. Φαίνεται ότι έχει περάσει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού από τον χαρακτήρα του.»