2/2 στα ντέρμπι και πρωταθλητές της ACC οι Ταρ Χιλς

Απέδρασαν από το Cameron Indoor Stadium οι Ταρ Χιλς.


Στο μεγάλο ντέρμπι του κολλεγιακού μπάσκετ, οι Νορθ Καρολάινα Ταρ Χιλς κάνανε το 2/2 απέναντι στους μεγάλους αντίπαλους τους, τους Ντιούκ Μπλου Ντέβιλς.

Ντιούκ Μπλου Ντέβιλς 79-84 Νορθ Καρολάινα Ταρ Χιλς

Στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου που έκρινε και τον πρωταθλητή της περιφέρειας (ACC), οι Ταρ Χιλς ήτανε από το ξεκίνημα καλύτεροι και προηγήθηκαν μέχρι και με 15 στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο δεύτερο μέρος οι Μπλου Ντέβιλς προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι, όμως το καλύτερο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στον έναν πόντο στις αρχές του ημιχρόνου, καθώς ο Κόρμακ Ράιαν των Ταρ Χιλς ήταν ψύχραιμος στο τελευταίο λεπτό, ευστοχώντας και στις 4 βολές που εκτέλεσε και βάζοντας τέλος στις ελπίδες του Ντιούκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήτανε ο 25χρονος Κόρμακ Ράιαν, ο οποίος τελείωσε με 31 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σουτάροντας με 8/12. Από τους Μπλου Ντέβιλς το πάλεψε ο 20χρονος Φιλιπόφσκι, ο οποίος τελείωσε με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σουτάροντας με 8/18.

Έτσι οι Ταρ Χιλς κατάκτησαν το πρωτάθλημα της ACC για 33η φορά στην ιστορία τους (οι Μπλου Ντέβιλς το έχουν κατακτήσει 23) με ρεκόρ 25-6 (17-3 σε περιφερειακά παιχνίδια), ενώ οι Μπλου Ντέβιλς τελείωσαν ως 2οι με ρεκόρ 24-7 (15-5 σε περιφερειακά παιχνίδια).

Τώρα οι δύο γίγαντες του κολλεγιακού μπάσκετ περιμένουν να δούνε το μονοπάτι τους στο March Madness, με τους φίλους και των δύο προγραμμάτων να ελπίζουν στην επιστροφή στους εθνικούς τίτλους.