Ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση του Load management φαίνεται να κάνει το NBA αφού πρόκειται να ψηφίσει έναν κανονισμό που θα απαγορεύει την ξεκούραση δυο αστέρων στο ίδιο παιχνίδι.

O νέος κανονισμός που πρόκειται να ψηφιστεί θα καθιστά αδύνατη την ξεκούραση δύο αστέρων μίας ομάδας στο ίδιο παιχνίδι, ενώ θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο στους συλλόγους που κάνουν παραβάσεις, με την ποινή να αυξάνεται σε περίπτωση επανάληψης.

Επειδή η έννοια “αστέρας” όπως είναι λογικό έχει διάφορες αναγνώσεις, η λίγκα θα ορίζει ως αστέρα κάθε παίκτη που έχει συμμετάσχει σε All-Star Game ή στην All-NBA Team την τελευταία τριετία.

Πρόκειται για μία αλλαγή που εφόσον οριστικοποιηθεί με την ψήφισή της θα αλλάξει τα δεδομένα αναφορικά με τον τρόπο που χειρίζεται η εκάστοτε ομάδα την ξεκούραση και την διαχείριση δυνάμεων του κάθε αστέρα της.

Μένει να δούμε αν η ψήφιση αυτού του κανονισμού βοηθήσει ώστε οι Super stars της λίγκας να αγωνίζονται πλέον με μεγαλύτερο ζήλο στην regular season, βελτιώνοντας έτσι και το θέαμα του πρωταθλήματος.