Αποκαλυπτικός ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά την νίκη της ομάδας του κόντρα στην Μπασκόνια.

Ο Αταμάν αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί με δύο παίκτες και ταυτόχρονα δήλωσε πως το μυαλό του είναι στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα τόνισε πως η ομάδα του θέλει να απαντήσει στους ερυθρόλευκους, λέγοντας «Όπως μας κέρδισε ο Ολυμπιακός μπροστά σε 20.000 θεατές, να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντική εβδομάδα για μένα και για τη χώρα. Θέλω να πω χαρούμενη επέτειο για την ανεξαρτησία της Τουρκίας που ξημερώνει στις 29 Οκτωβρίου. Είμαι πολύ περήφανος.

Για το παιχνίδι, η Μπασκόνια είχε πολλά προβλήματα, έχασαν 2-3 σημαντικούς παίκτες, δεν είναι σε καλή κατάσταση, υπάρχει μία αναστάτωση. Κρατήσαμε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι αλλά είχαμε μερικά θέματα στο να σταματήσουμε τον Χάουαρντ και τον Μαρίνκοβιτς. Πήγαμε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και αποκτήσαμε τη διαφορά, ο Μήτογλου και ο Λεσόρ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και στη ρακέτα, ενώ Γκραντ και Γκάι βοήθησαν επιθετικά».

Για τον Μήτογλου: «Όλα τα προβλήματά μας ξεκίνησαν όταν ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου τραυματίστηκαν. Πριν από αυτό προετοιμάζαμε τη χημεία μας, υποφέραμε με τον Μήτογλου έξω, είχαμε την ήττα στο Super Cup από τον Ολυμπιακό. Ο Παπαπέτρου είναι πολύ σημαντικός για τη χημεία της ομάδας και έπαιξε μόλις ένα ματς στην EuroLeague. Με τη Μακάμπι έπαιξε καλά ο Μήτογλου και σήμερα το ίδιο, είναι πολύ έμπειρος παίκτης, έχει potential. Όποιος είναι καλύτερος θα παίζει».

Για τους πολλούς παίκτες που έχει φέρει ο Παναθηναϊκός: «Είναι αλήθεια πως φτιάχνουμε καινούργια ομάδα. Υπάρχει μία αλήθεια. Μόνο ο Σλούκας έχει παίξει Final Four. Πρέπει να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι αυτό το επίπεδο. Δεν είναι σα να παίζεις 6-7 λεπτά στο NBA ή στο EuroCup. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πραγματικότητα του κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός ήταν στις τελευταίες θέσεις πέρσι, η αγορά δε μας έδωσε πολλούς παίκτες με εμπειρία Final Four.

Στα αποδυτήρια τους έδωσα συγχαρητήρια, τους θύμισα ότι η νίκη είναι σημαντική αλλά την πραγματικότητά μας θα τη δούμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι δυνατή ομάδα και σκληρή, ήρθε και μας κέρδισε μπροστά σε 20.000 κόσμο. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε «καυτή» ατμόσφαιρα και στο ΣΕΦ. Αν είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να παλέψουμε γιατί όχι, αλλά πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός».

Για τον Χουάντσο στο «3» και τις μεταγραφές: «Ο Χουάντσο πρέπει να καταλάβει τον ρόλο του στο «4». Δυστυχώς ο Παπαπέτρου και η εγχείρησή του ήταν έκπληξη για εμάς. Πέρσι έπαιξε όλα τα ματς και έπαιξε στο Παγκόσμιο. Αποφάσισε να κάνει την εγχείρηση. Είμαι εκνευρισμένος με αυτήν την κατάσταση. Χρειαζόμαστε δύο παίκτες, ψάχνουμε την αγορά, χρειαζόμαστε ένα «3» και έναν ακόμα χειριστή να βοηθήσει τον Σλούκα. Ίσως να χρειαζόμασταν μόνο έναν, αλλά μετά την κατάσταση του Παπαπέτρου θέλουμε δύο. Δεν μπορώ να παίξω με τον Χουάντσο στο «3», πρέπει πρώτα να καταλάβει τον ρόλο του. Ο Πρόεδρος θέλει να μας βοηθήσει, ταυτίζεται και ψάχνουμε, δεν είναι εύκολο».