Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 74-64: Δεν μπόρεσε στην Ιταλία και ηττήθηκε ξανά 

Σε ένα παιχνίδι που φάνηκε ο Παναθηναϊκός να μπορεί να κερδίσει στο ξεκίνημα της τετάρτης περιόδου. Εν τέλει δέχτηκε ένα 14-0 και έμεινε απόντος για 7 λεπτά και έχασε στην Ιταλία από την Βίρτους. Ηττα που τον κατεβάζει ακόμα πιο χαμηλά στην βαθμολογία και κάνει τα πλει οφ να δείχνουν απιαστα. Σε μια νύχτα που είχε πολύ κακό τον Ντουέιν Μπέικον ο Παναθηναϊκός δεν μπορέσει κάποιον να του κρατήσει το παιχνίδι όταν έκανε την ανατροπή και έχασε. Η Βίρτους ανέβηκε στην βαθμολογία και συνεχίζει να έχει ελπίδες για την οκτάδα. 

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν κατάφερε να πάρει την ρυθμό. Με την Βίρτους να παίρνει τον έλεγχο και με τον κόσμο μαζί κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να πάρει διάφορα. Με έναν καλό και καυτό Σενγκέλια να ξεκινάει σκοράροντας 8 πόντους και δίνοντας ώθηση στην Μπολόνια. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός πάλι έδειχνε χαμένος και δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Με κακές επιλογές επιθετικά και κακή άμυνα δεν έμπαινε στον ρυθμό και οι Ιταλοί το εκμεταλλευόντουσαν. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός μείωσε την διαφορά με πολύ καλές επιλογές και ωραίο κίνηση στην επίθεση και με τον Μπέικον να ζεσταίνεται μείωσε σε 37-29 και έδειξε παλμό. Σκοράροντας τρία σερί τρίποντα για να μειώσει. Γρήγορα όμως με ένα τρίποντο του Χάκετ και παίζοντας άμυνα ζώνης κλείνοντας την επίθεση των πρασίνων δεν μπόρεσε μειώσει και άλλο. Με αποτέλεσμα να τελειώνει τον αγώνα με το σκορ στο 43-30.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άρχισε με έξυπνες επιλογές να ροκανίζει την διάφορα. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με καλές και πιο σωστές επιλογές επιθετικά άρχισε να μειώνει. Και με πολύ καλό τον Πονίτκα μείωνε όσο περνούσε η ώρα. Με την Μπολόνια να κρατάει την διαφορά όμως και διατηρούσε ότι έχτισε στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον καλό Μπέικον, όμως ο Αμερικανικός ήταν σε ένα πολύ κακό βράδυ και δεν μπορούσε να βοηθήσει. Με την καλή άμυνα που έπαιζε ο Παναθηναϊκός και με τον Ουόλτερς να κάνει πολύ σωστές επιλογές μπροστά έδινε έξυπνες επιλογές για να μειώσουν οι πράσινοι. Κλείνοντας την περίοδο στο 55-51. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός για 4 λεπτά έδειξε ικανός να πάρει τον αγώνα. Κατάφερε με έναν πολύ καλό Ποντίκα να περάσει μπροστά με 55-57 και να σιγήσει για λίγο την Μπολόνια. Με πολύ καλή άμυνα έδειχνε να βάζει τις βάσεις για την νίκη. Εκεί η Βίρτους έκανε ένα σερί 14-0 και τελείωσε την υπόθεση νίκη. Με τους Κορτινιέρ ,Τεόντοσιτς και Μπάκο να είναι κομβική πήρε τον αγώνα η ομάδα του Σκαριόλο. Με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ανήμπορος να αντίδραση σε αυτό το σερί. Μην περνώντας σωστές επιλογές επιθετικά και χωρίς να παίζει καλή άμυνα, έχασε τον αγώνα που φάνηκε πως θα μπορούσε να πάρει στο ξεκίνημα της περιόδου. Με το τελικό σκόρ να είναι 74-64.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μείνει ακόμα χαμηλά και με 7-13 δείχνει να είναι μακριά από τα πλέι οφ. Η Βίρτους με 9-11 πλέον βλέπει τα πλει οφ αφού είναι δύο νίκες μακριά.