Ματσάρα βγαλμένη από ταινία. Η Γερμανία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό και να ρίξει στο “καναβάτσο την ομάδα του Στιβ Κερ.

Απίθανο ρυθμό μας επιφύλασσε η πρώτη και δεύτερη περίοδος. Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα τον Γερμανών στα πρώτα λεπτά, με τον Σρέντερ να δείχνει ένα πιο αρεστό παιχνίδι. Απίθανος ήταν και ο Όμπστ, όντας πρώτος σκόρερ στο πρώτο δεκάλεπτο με 11 πόντους, βοηθώντας την Γερμανία να φτάσει μέχρι και σε διψήφια διαφορά (15-25).

Παρόλα αυτά, ο ρυθμός άρχισε να παίρνει μια ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα. Ο ερχομός του Ριβς από τον πάγκο, βοήθησε αρκετά την ομάδα του Στιβ Κερ, με τους Έντουαρντς και Μπρίτζις να συνεχίζουν να προσθέτουν πόντους. Η εναλλαγή στο σκορ ήταν κάτι που είδαμε αρκετές φορές στο σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με την Αμερική να είναι μόλις με έναν πόντο μπροστά (60-59).

Στην επανάληψη οι Βάγκνερ και Τάις έδωσαν μεγάλη ποιότητα στην επίθεση. Το εξαιρετικό και ενεργητικό μπάσκετ των Γερμανών, έφερε ξανά την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ωστόσο το καλύτερο μας το κράταγαν για το τέλος. Μπορεί η Γερμανία να ήταν μπροστά, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα. Με τον Όμπστ να παίρνει στις πλάτες του την ομάδα, η Γερμανία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.