Μετά το τέλος της εποχής του Εργκίν Αταμάν στην Εφές, η ομάδα που κυριάρχησε στην Ευρώπη τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα.

Με τον Εργκίν Αταμάν να θυμίσουμε πως έχει συμφωνήσει για δύο χρόνια να αναλάβει τον πάγκο του Παναθηναϊκό.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ερντέμ Τσαν θα είναι ο νέος της προπονητής αφού οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για συμβόλαιο δύο χρόνων. Ο Τούρκος coach φέτος έχει κάνει μια φοβερή σεζόν με την Τουρκ Τέλεκομ αφού την οδήγησε στη δεύτερη θέση του Eurocup , ηττήθηκε από την Γκραν Κανάρια στον τελικό με 71-67, και στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην πρώτη θέση, με μια νίκη μακριά από το να την κλειδώσει.

Ο Ερντέμ Τσαν έχει δουλέψει ως βοηθός δίπλα στον Νέβεν Σπάχια από το 2012/13, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς από το 2013 μέχρι το 2020 και τον Ιγκόρ Κοκόσοφ στην Φενέρμπαχτσε την σεζόν 2021/22. Ενώ πέρασε και μια σεζόν στο NBA στην προπονητική ομάδα του Κουίν Σνάιντερ.

Τώρα θα πάρει την ευκαιρία να προπονήσει για πρώτη φορά μια ομάδα τοπ επιπέδου και στην Euroleague. Σε ένα δύσκολο πάγκο βέβαια, της Εφές, που είναι μια ομάδα που κυριάρχησε στην Ευρώπη και έχει πολλούς σταρ να διαχειριστεί ο Τούρκος προπονητής.