Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 75-82: Αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας οι πράσινοι

img 20240405 233934

Μπάγερν Μονάχου και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν για την 33η αγωνιστική της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος της βραδιάς επικρατώντας με 75-82. Πλέον οι πράσινοι είναι αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας και νικώντας την Άλμπα μπορούν να κλειδώσουν την δεύτερη θέση.

Ο αγώνας

Η Μπάγερν ήταν αυτή που κατάφερε να μπει πιο δυνατά στην αναμέτρηση καταφέρνοντας να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου βρήκε την γερμανική ομάδα μπροστά στο σκορ με 18-13.

Η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να χτίσει η Μπάγερν στις αρχές της δεύτερης περιόδου ήταν αυτή των έξι πόντων όταν και πέρασε μπροστά στο σκορ με 24-18. Οι πράσινοι κατάφεραν να ανακάμψουν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας διάφορα τεσσάρων πόντων (36-40).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου οπότε και η Μπάγερν πέρασε μπροστά με ένα (52-51). Η λήξη της τρίτης περιόδου παρόλα αυτά βρήκε τον Παναθηναϊκό και πάλι μπροστά στο σκορ με 54-58.

Το τριφύλλι πάτησε το γκάζι στην τέταρτη περίοδο χτίζοντας διαφορά που έφτασε ακόμα και τους επτά πόντους (56-63). Η Μπάγερν παρόλα αυτά κατάφερε να βγάλει αντίδραση παίρνοντας πρόσκαιρα μπροστά με 65-63. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν κοίταξε ποτέ πίσω καταφέρνοντας να πάρει μια τεράστια νίκη με 75-82.

Ποιοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν;

Ξεκινώντας από τους νικητές ο Ναν έκανε για για ακόμη μια φορά εξαιρετικό παιχνίδι σταματώντας στους 17 πόντους ενώ ταυτόχρονα μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Από την άλλη η Μπάγερν είδε το Μπαμπ να σταματάει στους 15 πόντους ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του υπήρξε ο Ιμπάκα με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ.