Ολυμπιακός – Περιστέρι 91-83: Οι ερυθρόλευκοι έκαμψαν στο τέλος την αντίσταση του Περιστερίου

img 20240407 171249

Ολυμπιακός και Περιστέρι αναμετρήθηκαν στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική των playoff του πρωταθλήματος. Το Περιστέρι έδειξε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο παρόλα αυτά οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίδραση της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη και έφυγαν νικητές με 91-83.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως νωχελικά με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να πετύχουν κάποιο καλάθι στο πρώτο περίπου ενάμιση λεπτό. Εν συνεχεία είδαμε συνεχής εναλλαγές στο σκορ μέχρι και το ισόπαλο 7-7 οπότε και το Περιστέρι εκμεταλλευόμενο και την πολύ κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού αλλά και την ευστοχία του από το τρίποντο πήρε προβάδισμα 9 πόντων. Ένα σερί του Ολυμπιακού όμως (9-0) έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (23-23).

Η κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να εκκίνησαν παίρνοντας το προβάδισμα με 25-23, ωστόσο έκτοτε το Περιστέρι δεν κοίταξε ποτέ πίσω καταφέρνοντας να χτίσει ακόμα και διψήφιες διαφορές (31-43, 36-48). Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το Περιστέρι να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 43-52.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει να καλύψει διψήφια διαφορά και στην τρίτη περίοδο (43-54). Σταδιακά ανέβασε ρυθμούς και παίζοντας σφιχτή άμυνα κατάφερε να μειώσει στους 2 (55-57). Το Περιστέρι δεν πτοήθηκε καταφέρνοντας να ανακτήσει το προβάδισμα και χτίζοντας ακόμα μια φορά διψήφια διαφορά (57-67). Ο Ολυμπιακός είχε όμως και πάλι την απάντηση καταφέρνοντας να μειώσει στους 3 με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (64-67).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό χτίζοντας συνεχώς μεγάλες διαφορές (+9) και καταφέρνοντας να βρει απαντήσεις όσες φορές προσπάθησε να πλησιάσει η ομάδα του Σπανούλη έφυγε νικητής με 91-83.

Οι κορυφαίοι 

Αναμφίβολα κορυφαίος παίκτης για το Περιστέρι ήταν ο Νίκος Χουγκάζ ο οποίος και κατάφερε να σημειώσει 18 πόντους όντας αρκετά εύστοχος πίσω από την γραμμή των 6,75.

Στο αντίποδα ο Γκος σταμάτησε στους 19 πόντους και ήταν ο κομβικότερος παίκτης για να καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι να φτάσουν στην ανατροπή.