Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει τον Κάνααν;

Κάνααν

Μετά από αρκετές ημέρες, έχοντας αφήσει πίσω τον τελικό και την ήττα του Ολυμπιακού στο Κάουνας, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τον φάκελο του Αϊζάια Κάνααν.

Δεν θα πω ψέματα, στην μεταγραφή του 32χρονου γκαρντ χάρηκα αρκετά. Ο Κάνααν ερχόταν στον Πειραιά για να καλύψει το κενό του Τάιλερ Ντόρσεϋ και να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό στα τρίποντα. Από το πρώτο ματς που τον είδα (Σούπερ Καπ με τον Παναθηναϊκό), μου άφησε μια καλή εντύπωση. Αυτό διαγράφηκε όταν είδα μια στασιμότητα σε εκείνον και μια αστοχία σε ορισμένα παιχνίδια.

Υπήρξαν και παιχνίδια που «έτριβες» τα χέρια σου εάν συνδεόταν με το αντίπαλο καλάθι. Αλλά αυτό δεν το είχε κάθε βράδυ. Δεν μπορούσες να στηριχθείς πάνω του, αν και προσπαθούσε. Δυστυχώς αυτό που δεν έβλεπα στον Αμερικανό γκαρντ, ήταν η προσήλωση του στην άμυνα και ας ήταν άστοχος. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου ο Κάνααν έπαιζε στο όριο του φάουλ. Και τι καλύτερο από το να έχεις έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη (Γουόκαμπ), και έναν παίκτη στο δυο που να τα δίνει όλα.

Εκτός ο Κάνααν; Κανένα θέμα!

Ακόμα και στην απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα, να τον θέσει εκτός λίστας για τα play offs της Basket League, την σεβάστηκε και δεν επαναπαύτηκε. Αν ήταν άλλος παίκτης θα μπορούσε να ήταν εντελώς αδιάφορος στην σειρά με την Φενέρ ή και στο Final Four. Αντιθέτως, έβγαλε πείσμα, έκανε ένα απίθανο game 1 επί της Τουρκικής ομάδας, ενώ στο F4 ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης (μετά τον Σάσα). Νομίζω πως η απόδοση του στον τελικό του εξασφάλισε την παραμονή στον Ολυμπιακό και για την επόμενη σεζόν. Όσο μέτρια απόδοση και να έχεις όλη την σεζόν, δεν βάζεις 5/6 τρίποντα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, ούτε βγάζεις «σκυλίσιες» άμυνες σε ημιτελικό και τελικό.

Μα είναι 32. Σαφώς και η ηλικία παίζει ρόλο αλλά 2 χρονάκια τα έχει στο τσεπάκη του. Ειδικά με το ροτέισον που κάνει και ο Μπαρτζώκας. Πιστεύω πως του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος και θα έχει πιο κομβικό ρόλο στην ομάδα, με την προϋπόθεση να μείνει στον Πειραιά. Ούτως ή άλλος ο μισθός του ανέρχεται κοντά στις 600 χιλιάδες, και με την ενεργοποίηση της επέκτασης θα ανέβει στις 750… Ίδωμεν!