Στοίχημα: Το κίνητρο και οι απουσίες

Καλησπέρα σε όλους. Επιστροφή στις στοιχηματικές μας συνήθειες με Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και τον μικρό τελικό όπου κλείνει την πορεία της Κροατίας και του Μαρόκο ενώ παράλληλα έχουμε και ματσάρισμα στο NFL για ένα δυνατό Saturday Night Football, ανάμεσα σε Κλίβελαντ και Βαλτιμόρη. Έχουμε προγνωστικά, σκέψεις και προτάσεις στο κείμενο που ακολουθεί. Let’s Go!

Προγνωστικά Μουντιάλ: Μαρόκο for the bronze

Ξεκίνημα από τον μικρό τελικό του Μουντιάλ. Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε τον μεγάλο τελικό αύριο ωστόσο και αυτό το ματσάρισμα έχει το ενδιαφέρον του. Κροατία και Μαρόκο συγκρούονται με έπαθλο την τρίτη θέση. Ωραίο παιχνίδι, δεν θα έχει καμία σχέση με την μεταξύ τους βαρετή μονομαχία που είδαμε στην φάση ομίλων. Ενδεχομένως οι Βαλκάνιοι να δοκιμάσουν περισσότερα πράγματα από ότι οι Αφρικανοί. Ο Ντάλιτς θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν ξεκινήσει με την Εθνική, θα κρατήσει τα όπλα του στον πάγκο και ήδη οι περισσότεροι του ποδοσφαιριστές σκέφτονται τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, συλλογικά. Έχουν βγάλει την εμμονική τους φιλοδοξία να κατακτήσουν κάτι με την Κροατία και μάλλον περισσότερο απογοητευμένοι θα είναι παρά συγκεντρωμένοι.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις τάξεις του Μαρόκο ωστόσο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει μία σοβαρή διαφορά, με την έννοια πως εκείνοι ακόμα και το χάλκινο μετάλλιο θα είναι τεράστια εάν όχι σπουδαία διάκριση. Το Μαρόκο έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που πήγε στα ημιτελικά, έχει την ευκαιρία να γίνει και η πρώτη ομάδα από την αφρικανική ήπειρο που κατακτά μετάλλιο. Εξάλλου και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του μπορούν να το επιδείξουν αυτό ως κάτι τεράστιο, αφού μπορεί να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν ιδιαίτερες διακρίσεις στην καριέρα τους.

Μπορεί να γράφεται για την Κροατία αλλά εμείς δεν πιστεύουμε ιδιαίτερα πως μία τόσο γερασμένη ομάδα μπορεί να παίξει με πάθος σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ειδικά άμα παραταχθεί με αλλαγές και χάσει την ομοιογένεια της. Το Μαρόκο έχει λόγους να παλέψει, να παίξει με κίνητρο και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Πάμε με την κατάκτηση της τρίτης θέσης από τους Βορειοαφρικάνους στο 2.15.

Εκτίμηση: Κροατία – Μαρόκο: Κατάκτηση τρίτης θέσης – Μαρόκο 2.15

Στοίχημα: Απουσίες οι Ρέιβενς

Πάμε και στο παιχνίδι των Μπράουνς με τους Ρέιβενς. Κόντρα δύο ομάδων με στόχους παρόμοιους αλλά σίγουρα οι φιλοξενούμενοι παραμένουν σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα. Βέβαια εκείνοι είναι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Οι απουσίες τους στο σημερινό ματς είναι πολλές και σημαντικές σε σημείο να μην υπάρχει καθαρός qb στην ομάδα. Οι τραυματισμοί αλλά και η ατυχία έχουν παίξει τον ρόλο τους. Μπορεί να διαθέτουν καλή άμυνα όμως μία τέτοια απουσία μπορεί να κρίνει αρκετά στο επιθετικό τους κομμάτι.

Οι γηπεδούχοι έχοντας και τον Γούοτσον στην σύνθεση τους θα προσπαθήσουν να πάρουν το παιχνίδι και να ξεκινήσουν μία αντεπίθεση ώστε να φτάσουν το ρεκόρ τους σε καλύτερα επίπεδα. Εντός έδρας δείχνουν καλά, παίρνουν πολλά ματς και γιατί όχι να μην κερδίσουν και σήμερα μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος.

Επιλογή μας η νίκη τους με -2,5 χάντικαπ στο 1.83.

Εκτίμηση: Κλίβελαντ Μπράουνς – Μπάλτιμορ Ρέιβενς: 1 (-2,5) 1.83