Η CONMEBOL ανακοίνωσε πως ο τελικός του Copa America το 2024 θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι, ενώ το εναρκτήριο παιχνίδι στην Ατλάντα.

Στο εντυπωσιακό Hard Rock Stadium του Μαϊάμι θα διεξαχθεί ο τελικός του Copa America το καλοκαίρι του 2024. Η ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής επιβεβαίωσε πως η έδρα των Miami Dolphins θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 14 Ιουλίου, την ώρα που το εναρκτήριο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Mercedes-Benz Stadium, στην Ατλάντα.

Οι ΗΠΑ, ενόψει της προετοιμασίας που υπάρχει ήδη για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2026, θα φιλοξενήσει και το Copa America, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου. Πέραν των 10 ομάδων της Λατινική Αμερικής, θα προκύψουν και άλλες 6 εθνικές, από την κεντρική και βόρεια Αμερική, με τις ΗΠΑ και τον Παναμά να έχουν ήδη διασφαλίσει την παρουσία τους στην κλήρωση στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο τελικός της διοργάνωσης θα πέσει, όπως και το 2021, την ίδια μέρα με τον τελικό του Euro. Το Euro, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, θα ξεκινήσει έξι μέρες νωρίτερα από το Copa America, όμως όπως συνέβη με τους τελικούς Αγγλία – Ιταλία και Αργεντινή – Βραζιλία, οι δύο τελικοί θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα.