Γερμανία – Ουγγαρία 2-0: Επαγγελματική νίκη για την «νασιονάλμανσαφτ»

Πρώτο ημίχρονο:

Οι Ούγγροι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης  και θέλησαν να αιφνιδιάσουν μόλις στα 19 δευτερόλεπτα του αγώνα, αλλά ο Νόιερ αποσιώποισε τον κίνδυνο για την «νασιονάλμανσαφτ». Στην συνέχεια, η Γερμανία πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησε να πιέσει χώρις να μπορεί να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία. Η υπεροχή μεταφράστηκε σε αποτέλεσμα στο 21′ όταν,  Ο Μουσιάλα τροφοδότησε ωραία τον Γκιντογκάν στην περιοχή, έκανε κακό κοντρόλ, αλλά πήρε στη συνέχεια την μπάλα από τον Ορμπάν, γύρισε ξανά στον Μουσιάλα που σκόραρε. Υπήρξε έλεγχος για ενδεχόμενο, φάουλ χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι και 1-0 παρέμεινε.

 Στο 26′ οι Ούγγροι απείλησαν με καλή εκτέλεση φάουλ του Σόμποσλαϊ αλλά ο Νόιερ έκανε καλή εκτέλεση.Στο 29′ η πίεση συνεχίστηκε, ο Κέρκεζ έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Σόμποσλαϊ, ο Τα έβαλε το πόδι του και έδωσε κόρνερ για την Ουγγαρία. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία και το σκορ παρέμεινε στο εύθραφστο 1-0. Οι «μαγικοί Μαγιάροι»  βέβαια βρήκαν δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε αμέσως το σημαιάκι του. Ο Σόμποσλαϊ εκτέλεσε φάουλ, γεμίζοντας στην περιοχή, ωστόσο δύο ποδοσφαιριστές των Ούγγρων που πήδηξαν για την κεφαλιά ήταν εκτεθειμένοι.

Δεύτερο ημίχρονο:

Ο ρυθμός του δευτέρου μέρους έπεσε εμφανώς με τον Κρόος να μην μπορεί να σκοράρει ύστερα από μια μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 54′. Στο 60′ η Ουγγαρία είχε την δική της καλή στιγμή όταν, ύστερα από σέντρα από τα αριστερά, ο Βάργκα πήρε την κεφαλιά, όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Δέκα λεπτά αργότερα στο 67′ τα πάντζερ διεύρυναν το σκορ στο 2-0, οι Γερμανοί κυκλοφόρησαν ωραία, ο Μουσιάλα άνοιξε στον Μίτελστεντ στα αριστερά, εκείνος βρήκε τον Γκιντογκάν στην καρδιά της περιοχής,ο οποίος πλάσαρε για το 2-0.

Ο Κίμιχ στο 70′ δοκίμασε σουτ από δύσκολη γωνία από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε άουτ. Από εκει και πέρα η «νασιονάλμανσαφτ» είχε τον απόλυτο έλεγχο, στο 81′ έτρεξε στην αντεπίθεση με τον Τζαν, έσπασε την μπάλα στον Φούριχ, ο οποίος έκανε το σουτ από τα αριστερά, όμως ήταν άστοχος. Ο Φιλκρούγκ έχασε μια σημαντική ευκαιρία μετά από σέντρα του Κίμιχ από τα δεξιά, δεν κατάφερε να βρει στόχο.