Με 3-1 επί της Γεωργίας τελειώνει τα προκριματικά η Ισπανία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόρες, η Ισπανία ολοκλήρωσε την προκριματική φάση του Euro με νίκη. Η παρέα του Κβαρατσέλια, τρόμαξε λίγο τους γηπεδούχους όμως η νίκη ήρθε εύκολα.

Ιδανικότερη αρχή για την Ισπανία δε θα μπορούσε να γίνει μόλις στο 3′. Ο Τόρρες ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ, σε πλεονεκτική θέση για σέντρα. Βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Λε Νορμάντ ο οποίος σκόραρε το παρθενικό του γκολ με την Ισπανία. Με αυτόν τον τρόπο, έγινε το 1-0.

Μάλιστα έφτασε μια ανάσα μακριά και από την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος. Στο 7′ ο Καρβαχάλ πάτησε περιοχή και έβγαλε μια σέντρα για τον Γκάβι. Αυτός χωρίς δεύτερη σκέψη, έκανε κοντρόλ και σούταρε. Ο Μαμαντασβίλι σε ετοιμότητα, έδιωξε τον κίνδυνο.

Πολύ άμεση απάντηση είχε η Γεωργία, με το μεγάλο της αστέρι τον Κβαρατσέλια. Στο 10′ ο Τσακβεντάντσε είδε την κίνηση του σταρ της Νάπολι πίσω από τη πλάτη της άμυνας. Αυτός σε τετ α τετ με τον Σιμόν, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

https://twitter.com/antonio_gaito/status/1726331107631571366?s=20
Έχοντας 22′ περάσει, η Ισπανία έφτασε μια ανάσα μακριά από το δεύτερο της τέρμα. Πάλι από φάουλ, Τόρες και Φαμπιάν ήταν πάνω από τη μπάλα. Ολα έδειχναν ότι θα πάει για σέντρα με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα, όμως εν τέλει ο δεύτερος εκτέλεσε το φάουλ. Μάλιστα αντί για σέντρα, εκτέλεσε απευθείας όπου ο Μαμαντασβίλι με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 24′ είχαμε μια δυσάρεστη εξέλιξη για την αναμέτρηση. Ο Γκάβι σε μια προσπάθεια να κάνει κοντρόλ στον αέρα, φάνηκε να πονάει όταν ήρθε σε επαφή με το χορτάρι. Το γόνατο του αμέσως έγινε κόκκινο και από τις εκφράσεις του, φαινόταν ότι ήταν κάτι σοβαρό. Κουτσαίνωντας και με βοήθεια των γιατρών, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Φάνηκε να πιάνει το πίσω μέρος του ποδιού του, κάτι πολύ ανησυχιτικό τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Μπαρτσελόνα.
Άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ισπανία, ήρθε στο 32′. Ο Καρβαχάλ που δυσκόλευε με τις σέντρες του, έβγαλε άλλη μια στη μικρή περιοχή. Εκεί βρέθηκε ο Μοράτα, ο οποίος έπιασε το πλασέ. Ξανά απάντηση είχε ο Μαμαντασβίλι όπου εντυπωσιακά απομάκρυνε τον κίνδυνο ξανά.

Το ημίχρονο τελείωσε με την Ισπανία να έχει τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά, ο Μαμαντασβίλι σε καλή ημέρα απέδειξε ότι δε θα έχει εύκολη νύχτα η Ισπανία.

Στο 55′, ο Φεράν Τόρες σκόραρε για 18η φορά με το εθνόσημο. Ο Γκάγια πήρε μέτρα, φτάνοντας μέχρι σε θέση για σέντρα. Βρήκε τον Τόρες όπου με το κεφάλι έκανε το 2-1. Αφιέρωσε το τέρμα του στον Γκάβι, όπου ήταν ο άτυχος της βραδιάς.

Μάλιστα στο 72′, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν και τρίτο τέρμα. Ο Γιαμάλ που είχε μόλις περάσει στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε σε θέση για σέντρα με πορεία προς την εστία. Δοκίμασε με τον Λοκοσβίλι να μπαίνει στη φόρα της μπάλας, με τον Μαμαντασβίλι να μπερδεύεται και να δέχεται το 3-1. Το γκολ μέτρησε ως αυτογκόλ.

Το πολύ πιο φτωχό δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε να προσφέρει πολλά. Όμως τα δύο τέρματα που είχε, ήταν αυτά που καθόρισαν την αναμέτρηση για την Ισπανία.