Ένα σημαντικό και για την Ελλάδα ματς έλαβε χώρα στο Δουβλίνο ανάμεσα σε Ιρλανδία και Ολλανδία. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εκπληκτικά όμως δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις ίδιες επιδόσεις και τελικά ηττήθηκαν από του Ολλανδούς.

Εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για την Ιρλανδία! Στο δεύτερο μόλις λεπτό, ο Ντε Γιόνγκ έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και εκεί βρισκόταν ο Ογκμπένε, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Η Ιρλανδία κέρδισε κόρνερ το οποίο κατέληξε να περνάει από το χέρι του Φαν Νταικ. Ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι και ο Ιντα έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 13′ η Ιρλανδία κέρδισε ένα ακόμα κόρνερ το οποίο εκτελέστηκε εξαιρετικά από τον Μακλιν και κατέληξε στα χέρια του Φλεκεν. Στο 19′ ο Ντούμφρις μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και ο Μπαζούνου έπεσε άτσαλα στα πόδια του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ολλανδία να κερδίσει πέναλτι και ο Χακπο να γράψει το 1-1 πριν το πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και αυτό φάνηκε ξανά στο 25′ με την Ολλανδία και τον Μαλεν να απειλεί ξανά την εστία της Ιρλανδίας και τον Μπαζουνου να σώζει. Η Ιρλανδία φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι καλύτερα από την Ολλανδία στο πρώτο ημίχρονο. Εξάλλου έχουν χάσει μόλις 1 από τα τελευταία 46 προκριματικά παιχνίδια στην έδρα τους. Οι παίκτες της Ολλανδίας φάνηκαν σαν να μη μπορούν να συνεννοηθούμε σε αρκετές πάσες ενώ η Ιρλανδία καραδοκούσε πάντα να κλέψει την μπάλα και να φύγει σε αντεπίθεση. Στο 41′ ο Μαλεν μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και απείλησε ξανά όμως ο Μπαζουνου ήταν ξανά εκεί με μια εκπληκτική επέμβαση με το πόδι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι Ολλανδοί μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Πιο επιθετικοί και πιο οργανωμένοι δε σταμάτησαν να πιέζουν την Ιρλανδία. Αποτέλεσμα της πίεσης το γκολ του Βέγκχορστ που ήρθε στο 56′ και έβαλε τους Οράνιε μπροστά στο σκορ. Μετά το γκολ οι Ιρλανδοί έπεσαν αρκετά σε απόδοση ενώ οι Ολλανδοί τους στρίμωξαν κανονικά, ελπίζοντας σε ένα ακόμα γκολ για να καθαρίσουν το ματς. Ιδιαίτερα μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η κούραση των γηπεδούχων έγινε ιδιαίτερα ορατή. Τους έλειπε αρκετά η εκρηκτικότητα του πρώτου ημιχρόνου, παρόλο που οι οπαδοί έκαναν τα πάντα για να τους βοηθήσουν. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ ειδικά μετά το 70′. Στο 76′ οι γηπεδούχοι έβγαλαν μια επίθεση μετά από αρκετή ώρα όμως η σέντρα ήταν πολύ δυνατή και κατέληξε πλάγιο. Μετά το 80′ οι Ιρλανδοί πάτησαν αρκετές φορές περιοχή, δεν κατάφεραν όμως να τελειώσουν κάποια φάση και να ισοφαρίσουν. Στο 89′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν μια στημένη φάση λόγω χεριού του Ντούμφρις. Παρόλα αυτά και πάλι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 1-2, και που πιθανότατα αφήνει την Ιρλανδία εκτός Euro2024.