Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτυ και προπονητής της Μπέρνλι, Βίνσεντ Κομπανί, μίλησε για τις κατηγορίες απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Με την Μάντσεστερ Σίτυ να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με κατηγορίες για 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών της Πρέμιερ Λιγκ, ο, για 8 χρόνια αρχηγός της ομάδας, Βίνσεντ Κομπανί, μίλησε για τους ανθρώπους που κατηγορούν την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η Σίτυ, αν βρεθεί ένοχη, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και αποκλεισμό από το πρωτάθλημα, καθώς και αφαίρεση των πρωταθλημάτων της. Η ομάδα, σε επίσημη δήλωση, είπε πως είναι “έκπληκτοι” από τις κατηγορίες και ο Κομπανί αναρωτήθηκε για το κίνητρο όσων επικρίνουν τον σύλλογο.

Μετά την νίκη και πρόκριση της Μπέρνλι στο FA Cup, απέναντι στην Ίπσουιτς, ο προπονητής της ομάδας δήλωσε: “Κοιτάζω [την κριτική απέναντι στην Σίτυ] και μερικές φορές κοιτάζω με λίγη αγανάκτηση”. Ακόμα ο Κομπανί είπε: “Η ποδοσφαιρική βιομηχανία γενικώς, δεν είναι σε θέση να δείχνει με το δάχτυλο πολλές φορές. Νομίζω πως όλοι σας θα έχετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, που ξέρετε τι πραγματικά είναι η βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Είπε πολύ σκεπτικός όταν οι άνθρωποι ξεκινάνε να δείχνουν με το δάχτυλο. Κάντε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας και ας προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε πάντα, αλλά είμαι λιγάκι σκεπτικός όταν κάποιοι δείχνουν με το δάχτυλο τόσο εύκολα”. Ο Βέλγος προπονητής ερωτήθηκε για το αν έχει κοιτάξει παραπάνω σε βάθος όσα συμβαίνουν στην παλιά του ομάδα, όμως ο αγώνας για άνοδο δεν του έχει επιτρέψει να σχολείται με πολλά άλλα ζητήματα.

Ο Κομπανί αποτελεί την τελευταία μεταγραφή των Πολιτών, πριν την εξαγορά της ομάδας και την έναρξη μίας νέας εποχής. Από το 2008 έως το 2019 ο Κομπανί ήταν ο στύλος της άμυνας της Σίτυ, σηκώνοντας 4 πρωταθλήματα μεταξύ άλλων και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ, τόσο για τις αμυντικές, όσο και τις ηγετικές του ικανότητες. Πλέον, ως προπονητής της Μπέρνλι, έχει καταφέρει να πάρει τους “Clarets” από το χέρι και να τους φέρει στην κορυφή της Championship με άνεση, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Με την άνοδο της ομάδας να είναι σχεδόν σίγουρη, μένει να δούμε αν ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτυ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος.