Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε την Μπέρνλι για τα προημιτελικά του FA Cup, με τους Πολίτες να νικάνε παρά την προσπάθεια της ομάδας της 2ης κατηγορίας.

Στην αναμέτρηση στο Έτιχαντ, η Σίτι κατάφερε για 5η σερί σεζόν να φτάσει στα ημιτελικά του FA Cup μετά την άνετη νίκη της κόντρα στην Μπέρνλι του Βίνσεντ Κομπανί. Αν και οι “Κλάρετς” κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια τους γίγαντες της Πρέμιερ Λιγκ, στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι κρίθηκε στην ποιότητα των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, με τον Χάαλαντ να λάμπει για άλλη μία φορά. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων έπαιξαν ένα ριψοκίνδυνο και τολμηρό παιχνίδι πίεσης, με αυτό να είναι και η καταδίκη τους. Ο Κομπανί επέλεξε να παίξει κόντρα στην Σίτι με τον ίδιο τρόπο που θα έπαιζε κόντρα σε ομάδες κατώτερου επιπέδου και αυτό αποτέλεσε την αιτία του τελικού σκορ. Η Μπέρνλι μπόρεσε να αντισταθεί στο πρώτο μέρος, αλλά τα γκολ του Χάαλαντ έριξαν το ηθικό και στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι χάθηκε ολοκληρωτικά για τους “Κλάρετς”.

Πρώτο Ημίχρονο

Η Μπέρνλι ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά τους γηπεδούχους, προσπαθώντας να αναγκάσει την άμυνα της Σίτι για λάθος. Για αρκετή ώρα η Σίτι δυσκολεύονταν να απομακρύνει και να απωθήσει την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, με τους παίκτες του Κομπανί να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να κλείσουν τους διαδρόμους στους Πολίτες. Το ρίσκο που πήρε ο Κομπανί παραλίγο να οδηγήσει σε δικαίωση, με τους “Κλάρετς” να βγαίνουν στην αντεπίθεση στο 18ο λεπτό και τον Τέλα να σουτάρει έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Ορτέγκα να αποκρούσει σε κόρνερ. Με την ώρα να περνάει και το σκορ να παραμένει στο 0-0, ήταν θέμα χρόνου το λάθος από την άμυνα της Μπέρνλι και αυτό εν τέλει ήρθε στο 32ο λεπτό. Ο Ορτέγκα γέμισε στον Χάαλαντ και ο Νορβηγός έδωσε πίσω στον Άλβαρεζ με κεφαλιά. Οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά ψηλά και ο νεαρός Αργεντίνος κατάφερε με μία πάσα να αδειάσει το δίδυμο Ντάκιλ και Μπέγερ, βρίσκοντας τον Χάαλαντ και ο στράικερ των Πολιτών νίκησε με άνεση τον Πίκοκ-Φάρελ, βάζοντας το 40ο γκολ του για αυτή την σεζόν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τον Φόντεν αντεπίθεση στο αριστερό φτερό και ο Άγγλος έσειτλε την μπάλα προς τον Χάαλαντ μέσα στην περιοχή και ο Νορβηγός έγραψε το 2-0. Η Μπέρνλι προσπάθησε να αντιδράσει στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Μάατσεν να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά να μην μπορεί να νικήσει με σουτ τον Ορτέγκα.

Δεύτερο Ημίχρονο

Η Σίτι δεν επαναπαύθηκε στο προβάδισμά της και συνέχισε να πιέζει για το γκολ. Τόσο το σουτ του Μάχρεζ στο 54′ όσο και το σουτ του Χάαλαντ δύο λεπτά μετά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Πίκοκ-Φάρελ, ωστόσο το 3-0 ήρθε στο 59′. Ο Μάχρεζ βγάζει τον Φόντεν μέσα στην περιοχή και ο νεαρός σουτάρει από τα αριστερά, μόνο για την μπάλα να βρει στο δοκάρι. Στο ριμπάουντ βρίσκεται ο Χάαλαντ σκοράροντας με το αριστερό του το 3ο του γκολ για απόψε πετυχαίνοντας το 6ο του χατ-τρικ με την Μάντσεστερ Σίτι, φτάνοντας τα 42 γκολ σε 37 εμφανίσεις με τους Πολίτες. 3 λεπτά μετά ήρθε η ώρα να βάλει και ο Αλβάρεζ την σφραγίδα του στο παιχνίδι, μετά από μία εξαιρετική πάσα του Ντε Μπρόινε που τον έβγαλε σε κενή εστία, κάνοντας το σκορ 4-0. Με το παιχνίδι να έχει κερδηθεί ο Γκουαρντιόλα γύρισε στον πάγκο του βάζοντας μέσα αναπληρωματικούς, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε την ροή για τους Πρωταθλητές Αγγλίας. Ο Πάλμερ μπήκε στην λίστα των σκόρερ στο 68′ μετά από κακή απομάκρυνση του Πίκοκ-Φάρελ, δίνοντας την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία. Μετά την σκυτάλη πήρε ο Χούλιαν Άλβαρεζ, με τον Αργεντίνο να βάζει το δεύτερο προσωπικό του της βραδιάς. Οι Πολίτες βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση και ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τον Αργεντίνο με πάσα ακριβείας, μόνο ενάντια στον Πίκοκ-Φάρελ με τον Ντακλί να τον κυνηγάει. Ο Άλβαρεζ έκοψε στο αριστερό του, νικώντας τον αμυντικό της Μπέρνλι και εκτέλεσε τον Βορειοϊρλανδό τερματοφύλακα κάνοντας το τελικό 6-0.

Η Σίτι δείχνει να είναι σε καινούργιο ζενίθ για την φετινή σεζόν, σκοράροντας 13 γκολ σε 5 μέρες, χωρίς να δεχτεί ένα. Το διάλλειμα για εθνικές ίσως να χαλάσει την φόρμα που βρίσκονται οι Πολίτες, ωστόσο, όταν επιστρέψουν θα έχουν τεράστια ανάγκη της φόρμας αυτής. Τόσο η αναμέτρηση με την Λίβερπουλ, την 1η του Απρίλη, όσο και η αναμετρήσεις με την Μπάγερν στα προημιτελικά το Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνουν να είναι καταλυτικά για την έκβαση της σεζόν. Από την άλλη η Μπέρνλι τελειώνει άδοξα μία εξαιρετική πορεία στο κύπελλο, με τον βασικό της στόχο να είναι πλέον η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ, με το ματς αυτό να αφήνει αρκετή τροφή για σκέψη στον Κομπανί, για το τι έπεται να συναντήσει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.

Οι Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας (Ακάντζι 63′), Λαπόρτ, Λούις (Φίλιπς 66′), Ρόντρι (Γκόμεζ 66′), Ντε Μπρόινε (Γκρίλις 89′), Μάχρεζ, Άλβαρεζ, Φόντεν, Χάαλαντ (Πάλμερ 63′)

Μπέρνλι (Βίνσεντ Κομπανί): Πίκοκ-Φάρελ, Ρόμπερτς, Αλ-Ντάκιλ, Μπέγερ, Μάατσεν (Τέιλορ 77′), Γκούντμουντσον (Κορκ 46′), Κούλεν, Τέλα (Ομπαφέμι 64′), Ζαρούρι, Βιτίνιο (Μπάστιεν 77′), Φόστερ (Μπάρνς 46′)