Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούπα Άκπομ, κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του MVP στην Τσάμπιονσιπ. Πλέον σαν παίκτης της Μίντλεσμπρο, έχει οδηγήσει την ομάδα πολύ κοντά στην επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Παρότι στην χώρα μας τον μάθαμε ως καθαρό επιθετικό, ο 27χρονος στην Μίντλεσμπρο αγωνίζεται από την θέση του δεκαριού. Εκεί πέτυχε μέχρι στιγμής 28 γκολ σε 36 εμφανίσεις. Μπορεί το πρωτάθλημα να μην έχει ολοκληρωθεί, όμως όπως κάθε χρόνο αναδεικνύεται νωρίτερα ο MVP.

Στην αρχή της καριέρας του στην αγγλική ομάδα, δεν ήταν βασικός. Στη συνέχεια δοκιμάστηκε να παίξει πιο πίσω από τον επιθετικό, με αποτέλεσμα να είναι καθοριστικός για την ομάδα του. Πλέον είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της Μίντλεσμπρο.

Με 74 βαθμούς, η Μίντλεσμπρο βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην Τσάμπιονσιπ, οι δύο πρώτες κερδίζουν απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Από τις θέσεις 3-6 παίζουν play off ώστε να βρεθεί μια ομάδα που θα ακολουθήσει τις πρώτες δύο. Η Μίντλεσμπρο έχει κλειδώσει την θέση της στα play off, αλλά έχει χάσει την μάχη της απευθείας ανόδου.