Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ στις ΗΠΑ από το 2026 και μετά.

Η σεζόν 2025-2026 φαίνεται να είναι κρίσιμη για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Δεν είναι κάτι σίγουρο ακόμη, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ να φιλοξενηθούν σε γήπεδα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, ήθελαν να γίνονται αγώνες σε όλη την αμερικανική ήπειρο. Οι σκέψεις ξεκίνησαν λόγω της ανάπτυξης του αθλήματος σε εκείνη την Ήπειρο. Ο λόγος που μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν ενδεχόμενα να γίνουν οι αγώνες, είναι για τις οικονομικές ανταμοιβές.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε: «Είναι πιθανό να διεξαχθούν αγώνες Champions League στις ΗΠΑ. Αρχίσαμε να συζητάμε γι’ αυτό, αλλά για μετά το 2025, καθώς οι τελικοί της διοργάνωσης είναι καθορισμένοι μέχρι το 2025. Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό. Έτσι θα ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως οι λάτρεις του μπάσκετ στην Ευρώπη ακολουθούν το ΝΒΑ».