Το ποδόσφαιρο δεν δικαιώνει πάντα τον καλύτερο του αγωνιστικού χώρου. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην αναμέτρηση, καθώς η Μίλαν ήταν με διαφορά η ανώτερη του γηπέδου. Η Νιούκαστλ δεν μπόρεσε να απειλήσει έντονα, έχοντας μόλις ένα σουτ στο τέλος του αγώνα.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα, ήρθε στο 4′. Ο Λεάο ολομόναχος εκτός περιοχής, πήρε αρκετό χώρο και βρέθηκε σε θέση βολής. Σούταρε όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Πόουπ εύκολα.

Απείλησε ξανά η Μίλαν, αυτήν την φορά με τριπλή προσπάθεια στο 14′. Η αρχή έγινε με τον Πομπέγκα όπου έκανε ένα μακρυνό σουτ, με τον Πόουπ να απομακρύνει. Η μπάλα έφτασε στο Λεάο όπου έβγαλε σέντρα με στόχο τον Τσουκουέζε. Αυτός έπιασε την κεφαλιά όμως πάλι ο Πόουπ είπε «όχι». Η φάση είχε συνέχεια, και ο Ζιρού με ένα κοντινό πλασέ με το εξωτερικό. Για άλλη μια φορά όμως, ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν επέτρεψε να μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Στο 18′ οι γηπεδούχοι που είχαν το μονοπώλιο στις ευκαιρίες, απείλησαν ξανά με Κρούνιτς. Ο μέσος της Μίλαν από μακρινή απόσταση, δοκίμασε ένα δυνατό βολέ. Ο Πόουπ όμως δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ. Το οποίο έφερε ξανά ευκαιρία για την ομάδα του Μιλάνου.

Ο Κρούνιτς ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ. Αυτός στόχευσε στον Χερνάντεζ που ήταν μόνος του μέσα στη περιοχή. Έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Πόουπ εντυπωσιακά δεν επέτρεψε ξανά να μπει γκολ.

Στο 35′ η Μίλαν μετά από αρκετή ώρα, απείλησε ξανά. Ο Λεάο πέρασε όποιον είχε μπροστά του, φτάνοντας σε θέση βολής. Προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως γλίστρησε και έπεσε. Η άμυνα των φιλοξενούμενων αδυνατούσε να απομακρύνει, με αποτέλεσμα ο Λόφτους-Τσικ να έχει μεγάλη ευκαιρία έχοντας μόνο αντίπαλο τον Πόουπ, να σκοράρει. Όμως πολλοί παίκτες της Νιούκαστλ ήταν πάνω στη γραμμή, με τον Γκιμαράες να διώχνει την μπάλα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μίλαν να έχει τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά, η Νιούκαστλ κρατούσε μπάλα και περνούσε το δεύτερο μισό, όμως δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο σίγουρα δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Μέχρι το 70′ δεν είδαμε κανένα σουτ, με τις δύο ομάδες από να κάνουν διατήρηση δυνάμεων. Όσα σουτ έγιναν, ήταν από μακρινή απόσταση όμως πολύ άστοχα ή κόντραραν στην άμυνα των αντιπάλων.

Πρώτη φορά που υπήρξε κάποια απειλή στο παιχνίδι, ήταν στο 74′. Μια σέντρα που έγινε μέσα στη περιοχή της Νιούκαστλ, ο Λεάο πετάχτηκε και έπιασε μια κεφαλιά. Παρότι ήταν πολύ καλή, η μπάλα κατέληξε λίγο πιο πάνω από τα δοκάρια του Πόουπ.

Στο 85′ είχαμε μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όμως πάλι χωρίς γκολ. Ο Ζιρού πήρε πολλά μέτρα, φτάνοντας σε θέση βολής εκτός περιοχής. Έκανε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ, όμως κατέληξε στα χέρια του Πόουπ.

Η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων, έγινε στο 90+5′. Η Νιούκαστλ στην κόντρα επίθεση βρέθηκε με τον Λόνγκσταφ σε θέση βολής. Ο Άγγλος έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Σπορτιέλο που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μαϊνιάν, έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτό ήταν και το τελευταίο σουτ του αγώνα. Η Μίλαν άξιζε πολλά παραπάνω, όμως η Νιούκαστλ έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Πόουπ, πήρε τον βαθμό ισοπαλίας.