Μίλαν και Τότεναμ τίθενται αντιμέτωπες σήμερα στην Αγγλία με φόντο τα προημιτελικά του Champions League και πάμε να δούμε την προϊστορία των δύο ομάδων και τις λιγοστές φορές που έχουν έρθει αντιμέτωπες στο παρελθόν.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλες αναμετρήσεις ήταν για το UEFA Champions League.

Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν στον ημιτελικό του UEFA Champions League 2002-03. Η Μίλαν κέρδισε τον πρώτο αγώνα με 2–1 στο Σαν Σίρο, ενώ η Τότεναμ κέρδισε τον δεύτερο αγώνα με 1–0 στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Ωστόσο, η Μίλαν προκρίθηκε στον τελικό αφού κέρδισε τη διαδικασία των πέναλτι με 5-4.

Οι ομάδες συναντήθηκαν ξανά στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League 2007–08. Η Τότεναμ κέρδισε τον πρώτο αγώνα με 2–1 στο Σαν Σίρο, ενώ η Μίλαν κέρδισε τον δεύτερο αγώνα με 3–1 στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Η Μίλαν προκρίθηκε στη φάση των νοκ άουτ αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ η Τότεναμ αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Πριν μερικές εβδομάδες Μίλαν και Τότεναμ διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους στους “16” του Champions League με τους Ιταλούς να παίρνουν την νίκη χάρης σε τέρμα που σημείωσε ο Ντίαζ στο 7ο λεπτό του αγώνα.