Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ένας προπονητής που έχει ζήσει… πολλά. Αρκετά όσα να μπορεί να γράψει μία αυτοβιογραφία και να γυρίσει μία ταινία μαζί. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του, πριν τον μεγάλο τελικό του Παρισιού σχολίασε τις εμπειρίες που έχει σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, αποκαλύπτοντας μάλιστα κάτι… παράξενο σχετικά. Ο Ιταλός coach δήλωσε πως ο καλύτερος τελικός που έχει βρεθεί είναι εκείνος του 2005 παρά το γεγονός ότι έχασε η ομάδα του… με τον τρόπο που έχασε, αφήνοντας πίσω τρεις νικηφόρους τελικούς!

«Όσον αφορά τον τελικό μπορεί να αγχωθώ λίγο αύριο το απόγευμα, αλλά με βοηθούν να ξεπεράσω αυτές τις ανησυχίες οι παίκτες μου, που με γεμίζουν αυτοπεποίθηση.

Ο τελικός του Champions League είναι κάτι που ονειρεύεσαι, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτό είναι ο πέμπτος μου ως προπονητής και έχω καλές αναμνήσεις από όλους. Ο καλύτερος ήταν το 2005 κόντρα στη Λίβερπουλ, τον οποίο και χάσαμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι!» είπε χαρακτηριστικά.