Η περίπτωση που η Ελλάδα παίρνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν

Τι ισχύει  σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου ως προς το ευρωπαϊκό του εισιτήριο της νέας χρονιάς και πώς η Ελλάδα μπορεί να βγάλει πέντε ομάδες στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα για την επόμενη σεζόν έχει εξασφαλισμένα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος στα προκριματικά του Europa League και ο δεύτερος και ο τρίτος του πρωταθλήματος στο Conference League.

Αν όμως ο Παναθηναϊκός τερματίσει τουλάχιστον δεύτερος στο πρωτάθλημα και κατακτήσει το Κύπελλο, τότε εισιτήριο για το Conference League θα πάρει και ο τέταρτος του πρωταθλήματος, με τον Άρη (ο έταιρος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου) να μένει εκτός Ευρώπης.

Η κατάκτηση του Conference League τον σώζει από τον κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης την επόμενη σεζόν.

Παρά την εξαιρετική πορεία που έχει στο Conference League, στην Ελλάδα είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μείνει εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αυτό θα συμβεί αν οι Πειραιώτες τερματίσουν τέταρτοι στο πρωτάθλημα (τη θέση που είναι αυτή τη στιγμή) και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson κόντρα στον Παναθηναϊκού.

Ωστόσο μέσω της κατάκτησης του Conference League εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και προστίθεται κι αυτός στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη σε αυτό το σενάριο, με τον πρωταθλητή στο Champions League (έναν εκ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ), τον Κυπελλούχο Άρη στο Europa League και τους άλλους δύο (μεταξύ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ) στο Conference League.
Έτσι σε περίπτωση κατάκτησης του Conference League από τους ερυθρόλευκους και του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson από τον Άρη, η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.