Ιταλιάνο: “Έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί”

Ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου τη μεγάλη επιθυμία του να κατακτήσει του Conference League, ενώ αποκάλυψε τον τρόπο που θα σταματήσουν τον Ελ Κααμπί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η μοναδική διαφορά σε σύγκριση με τον περυσινό τελικό είναι πως έχουμε ξαναζήσεί αυτές τις καταστάσεις: την αναμονή, την προετοιμασία. Είναι ματς 50-50, είμαστε δυνατοί εμείς αλλά και εκείνοι.

Έχουμε εμπειρία αλλά θα πρέπει να τη δείξουμε αύριο στο γήπεδο. Και εγώ νιώθω αυτό το ματς επειδή στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Είμαστε άξιοι που φτάσαμε στον τελικό αλλά αύριο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίξουμε με τη φωτιά και να τα δώσουμε όλα.

Πέρυσι ο επίλογος δεν ήταν καλός αλλά φέτος μία διαφορετική κατάληξη. Εάν ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό, αυτό σημαίνει πως αξίζει”, τόνισε αρχικά ο προπονητής της Φιορεντίνα στη συνέντευξη Τύπου, για να συνεχίσει:

“Τιμήσαμε και φέτος στο μέγιστο αυτή τη διοργάνωση, φτάνοντας στον τελικό μετά από ματς σε ομίλους και νοκ-άουτ. Θα πρέπει να δούμε αυτό το ματς σαν να ήταν το τελευταίο της ζωής μας, θα πρέπει να είμαστε τέλειοι και να μην κάνουμε λάθη.

Δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι φτάνουμε σε τελικό για δεύτερη στη σειρά χρονιά. Διαβάζω αυτά που γράφονται και ακούω αυτά που λέγονται, για μας είναι ένα είδους ρεβάνς.

Αύριο απαγορεύεται να κάνουμε λάθη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Την πίκρα που πήραμε από τον περυσινό τελικό θα την χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε τώρα ένα διαφορετικό φινάλε, ξέροντας πως ο αντίπαλός μας είναι δυνατός, ποιοτικός και προετοιμασμένος.

Όταν είσαι στο χορτάρι, από τη στιγμή που σφυρίζει ο διαιτητής, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Είναι 11 παίκτες απέναντι σε 11 παίκτες, είναι η Φιορεντίνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό που λέω πάντα είναι πως δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας.

Είναι σημαντικό σε αυτό το ματς να δείξουμε την ποδοσφαιρική πίστη και την οργάνωση που μας οδήγησε στον τελικό. Θα πρέπει τις εμπειρίες που πήραμε, να τις κουβαλήσουμε στον τελικό”.

Στόχος ο περιορισμός του Ελ Κααμπί

Κληθείς δε να μιλήσει πιο ειδικά για τον Ολυμπιακό, ο 46χρονος προπονητής είπε: “Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Για τον Ελ Κααμπί έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα…

Τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του έχουν κάνει μία μεγάλη διαδρομή. Εάν εμείς φτάνουμε στον τελικό αήττητοι, εκείνοι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Ο Ελ Κααμπί σκοράρει συχνά και ξέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο. Είναι σε καλή κατάσταση και γνωρίζουμε πως αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αντίπαλό μας.

Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε, μπορούμε να το κάνουμε με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα”.