ΠΑΟΚ σου σφίγγω το χέρι, Ολυμπιακέ υποκλίνομαι

polish 20240315 011925996

Μετά τις δύο τεράστιες νίκες των ελληνικών ομάδων με ανατροπή, δε μπορώ παρά να τις συγχαρώ. Την κάθε μία για διαφορετικό λόγο βέβαια, όμως παραμένει ένα τεράστιο μπράβο και στις δύο.

 

Να ξεκινήσω με τον ΠΑΟΚ μιας και έπαιζε πρώτος. Η νίκη απέναντι στην Δυναμό Ζάγκρεμπ, δε θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο πέραν από δεδομένη. Η πρώτη ήττα στο Ζάγκρεμπ ήταν απαράδεκτη, ενώ η επική ανατροπή μέσα στη Τούμπα με έκανε να σκεφτώ ότι έτσι ήταν καλύτερα. Οποιαδήποτε ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Δυναμό Ζάγκρεμπ από εδώ και πέρα, θα απαιτώ τη νίκη.

 

Δεν επιτρέπω σε καμία ομάδα μας να χάνει πλέον από τη Δυναμό. Μια ομάδα όπου το περασμένο καλοκαίρι ευθύνεται είτε άμεσα είτε έμμεσα για το θάνατο ενός ανθρώπου, δε θα πρέπει να χαίρεται τη νίκη από τη χώρα μας. Το χρέος του ο ΠΑΟΚ το έκανε με το 5-1, και για αυτό του σφίγγω το χέρι. Μπορεί να άργησε να το καταλάβει, όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα. Είναι περήφανος για την τρομερή του εικόνα.

 

Από την άλλη, θα περάσω από μια άλλη ιστορική νίκη τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι Πειραιώτες πριν την αρχή της αναμέτρησης, με έκαναν να πιστεύω ότι δε θα μπορέσουν να κάνουν ούτε μία ουσιώδης τελική. Παρόλα αυτά, γρήγορα με έβγαλαν λάθος και χαίρομαι για αυτό. Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ποντένσε, απέδειξε πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους τους υπόλοιπους ότι μπορεί.

 

Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι ο Ολυμπιακός θα σκόραρε 6 τέρματα, θυμίζοντας εποχές με Λεβερκούζεν. Μπορεί να ευθύνεται η ανατροπή του ΠΑΟΚ που προηγήθηκε και να έδωσε πείσμα στην ομάδα του Πειραιά, όμως εγώ του υποκλίνομαι. Με έβγαλε 100% λάθος στην πρόβλεψη μου πριν την έναρξη της αναμέτρησης, και δε μπορώ παρά να μην το παραδεχτώ. Ελπίζω να συνεχίσει να έχει αυτήν την εικόνα μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί το έχει ανάγκη.

 

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με έκαναν περήφανο σήμερα. Ελπίζω να έκανε το ίδιο σε όλους τους Έλληνες, ασχέτως ποιας ομάδας υποστηρίζει ο καθένας. Εκτός αυτού, ελπίζω τη νίκη του ΠΑΟΚ να την πανηγύρισε όλη η Ελλάδα δέκα φορές πιο έντονα από οποιαδήποτε άλλη του. Μια νίκη που πρέπει να αφιερωθεί στη μνήμη του Μιχάλη.