Ρομπέρτο: «Ο Ολυμπιακός ήταν το σπίτι μου, εύχομαι να κατακτήσει το Conference League»

Την αγάπη του για την ομάδα εξέφρασε ο πρώην τερματοφύλακας των Πειραιωτών.


Πιο συγκεκριμένα, ο Ρομπέρτο παραχώρησε συνέντευξη στη «Marca», και γύρισε πίσω στο χρόνο μιλώντας για τις μέρες του στην Ελλάδα.

Όσα είπε μεταξύ άλλων:

«H προσφορά του Ολυμπιακού ήρθε μέσω του Μίτσελ που ήταν εκεί. Ενδιαφέρθηκε για μένα και ξεκίνησα μια περιπέτεια, λίγο με κλειστά μάτια, που αργότερα έγινε η πιο λαμπρή περίοδος της καριέρας μου. Ο Ολυμπιακός, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League, σημαίνει να βιώνεις την αίσθηση ότι είσαι στην κορυφή. Νιώθεις ότι ό,τι κάνεις, κάνεις καλά και νιώθεις την αναγνώριση όλων των ανθρώπων που σε ακολουθούν και αυτό σου δίνει την ευκαιρία και σου δίνει πολύ σημαντική ασφάλεια να αντιμετωπίσεις έναν αγώνα τόσο απαιτητικό όσο το Champions League, όπου έζησα μια από τις πιο ιδιαίτερες βραδιές ολόκληρης της καριέρας μου και κοιτάζοντας πίσω, ξέρω πώς να αναγνωρίσω τέλεια μέσα μου πώς ένιωσα εκείνη τη στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι το να φύγω για την Εσπανιόλ ήταν ένα βήμα που ήταν πολύ δύσκολο να κάνω, γιατί ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή ήταν το σπίτι μου και το λέω με πεποίθηση και μεγάλο ενθουσιασμό.

Όσον αφορά το Conference League, θεωρώ απόλυτη επιτυχία τη δημιουργία αυτής της διοργάνωσης. Δίνει την ευκαιρία σε ομάδες που ίσως στα πρωταθλήματά τους δεν έχουν πρόσβαση να παίξουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να πάνε τόσο μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τους δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να φτάσουν σε τελικό, σε ευρωπαϊκό τελικό. Περίπτωση που συμβαίνει, για παράδειγμα, με τον Ολυμπιακό ή τη Φιορεντίνα, που είναι οι δύο ομάδες που θα παίξουν τον τελικό.

Θα ήθελα πολύ να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Τελικά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που είναι εκεί στην Αθήνα και θα ήθελα πολύ να κερδίσουν γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το αξίζουν. Νομίζω ότι ο σύλλογος το αξίζει. Θα λυπόμουν για τη Φιορεντίνα να φτάσει σε δύο συνεχόμενους τελικούς χωρίς να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά η ευθυμία μου θα ήταν νίκη για τον Ολυμπιακό».