Νάντ-Γιουβέντους 0-3: Στους 16 με χατ τρικ Ντι Μαρία

Ντι Μαρία

Μετά το 1-1 στο Αλιάνζ Αρένα, όλα ήταν ανοιχτά στη Γαλλία καθώς η Νάντ είχε δείξει πολύ καλό πρόσωπο στην Ιταλία και έδειχνε ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση.

Αυτό το ματς κρίθηκε στα 20 πρώτα λεπτά όμως, καθώς ο Ντι Μαρία ανέλαβε να τα κάνει όλα και έδωσε την πρόκριση στη γηραιά κυρία.

Αν και η Νάντ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, ο Άνχελ Ντι Μαρία απέδειξε το λόγο που βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και με ένα απίστευτο γκολ άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό.

Ίσα που πάτησε περιοχή από πλάγια, στο “Γ” της μεγάλης περιοχής της Νάντ, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γονεία του Λαφόν και άνοιξε το σκορ.

Στο 20 λεπτό ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Παλουά, ένα χέρι που ο διαιτητής έκρινε ως καθαρή ευκαιρία για γκολ και απέβαλε τον αμυντικό των Γάλλων.

Έτσι λοιπόν στο 20 λεπτό ο Ντι Μαρία ξανά ευστόχησε στο πέναλτι και έβαλε μπροστά τη Γιουβέντους με 2 γκολ, με τη Νάντ να μένει με 10 παίκτες και τα πράγματα να γίνονται εξαιρετικά δύσκολα από την αρχή.

Η Νάντ είχε διαρκώς μια ελαφριά κατοχή της μπάλας αλλά η Γιουβέντους είχε τις φάσεις, ο Ραμπιότ στο 30ο λεπτό λίγο έλειψε να σκοράρει με κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ο Λοκατέλι στο 38ο λεπτό να βλέπει το σουτ που έκανε από τα 20 μέτρα περίπου, να περνάει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Λαφόν.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Γιουβέντους άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Κόστιτς. Ο Σέρβος από τα αριστερά, πάτησε περιοχή, έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Λαφόν και στη συνέχεια να του κάνει τη χάρη και να επιστρέφει στην αγκαλιά του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με μια καλή φάση για τη Γιουβέντους με τον Ντι Μαρία φυσικά, στο 51ο λεπτό ο Αργεντινός έπιασε ωραίο σουτ και ο Λαφόν απέκρουσε, το Ριμπάουντ πήρε ο Ντε Σίλιο αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα πριν φτάσει στην εστία και κατέληξε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του Κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Κόστιτς ο οποίος έπιασε το σουτ από κοντινή απόσταση αλλά ο Λαφόν είχε καλό οπτικό πεδίο, ευνοούμενος και ότι το σουτ πήγε πάνω του, έδιωξε ξανά.

Στο 66ο λεπτό οι φρέσκοι Κουαδράδο και Βλάχοβιτς δημιούργησαν φάσεις με τον Κολομβιανό να βλέπει την μπάλα να μη φτάνει στα δίχτυα, ενώ το σουτ του Σέρβου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από την άλλη η Νάντ έκανε το 1ο της σουτ στο 73ο λεπτό με τον Μοχάμεντ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να τη στέλνει πάνω στον Σέζνι που μπλόκαρε.

Στο 75ο λεπτό η Γιουβέντους είχε μια ακόμα καλή φάση με τον Σάντρο να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Λαφόν ο οποίος είχε σώματα μπροστά του και αντέδρασε τελευταία στιγμή.

Στο 78ο λεπτό ο Ντι Μαρία πέτυχε χατ-τρίκ! Ο Άλεξ Σάντρο βρέθηκε τετ α τετ με τον Λαφόν αλλά ο γκολκίπερ της Ναντ τον κέρδισε. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Βλάχοβιτς ο οποίος μετά από κάποιες κόντρες έδωσε ύψος στην μπάλα η οποία έφτασε στον Ντι Μαρία, με τον Αργεντινό να κερδίζει την κεφαλιά και να κάνει το 0-3 μετά από παρέμβαση του Goal Line Technology.

Στο 85ο λεπτό η Νάντ έβαλε σε δοκιμασία τον Σέζνι με τον Πολωνό να έχει σωστή αντίδραση στο σουτ του Μοχάμεντ ο οποίος έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση.

Στα τελευταία λεπτά, η Νάντ με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, προσπάθησε να βάλει έστω το γκολ της τιμής για να χαρούν οι φίλαθλοι της που κατέκλεισαν το γήπεδο και έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 90+1 με τον Μπλάς να αναγκάζει τον Σέζνι να κάνει την επέμβαση του αγώνα για να κρατήσει το μηδέν στο σουτ του.

Η Κλήρωση της φάσης των 16 είναι αύριο ενώ οι πρώτοι αγώνες είναι στις 9 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 16 Μαρτίου.

Νάντ: Λαφόν, Σεντόνζ, Καστελέτο, Τζιρότο, Παλουά, Σιμόν(73′ Μοχάμεντ), Σισοκό(46′ Μουτουσαμί), Μολέ(73′ Γουεσάντ), Τσιριβέγια(24′ Τραορέ), Ντελόρ(46′ Γαναγκό), Μπλάς

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο(82′ Μπονούτσι), Μπρέμερ, Άλεξ Σάντρο, Ντε Σίλιο(65′ Κουαδράδο), Φατζιόλι, Λοκατέλι, Ραμπιότ, Κόστιτς(82′ Ίλινγκ Τζούνιορ), Ντι Μαρία(82′ Παρέδες), Κίν(65′ Βλάχοβιτς)