Ούνιον Σεντ Ζιλουαζ – Μπάγερν Λεβερκούζεν 1-4: Μίλησε η εμπειρία

Μπορεί η Ουνιόν να ήταν η ομάδα θαύμα της φετινής διοργάνωσης έχοντας ξεκινήσει την πορεία της από τα προκριματικά και καταφέρνοντας από το πουθενά να φτάσει στους 8 του Europa League αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην Λεβερκούζεν. Το 1-1 στη Γερμανία άφηνε πολλές ελπίδες στην βελγική ομάδα για ένα ακόμα θαύμα. Αυτό δεν κατέστει εφικτό με την Λεβερκούζεν να μπαίνει αποφασισμένη από την αρχή του παιχνιδιού δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό.

Ο αγώνας

Η Λεβερκούζεν μπήκε αποφασισμένη και ήδη από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να παγώσει την Ουνιόν με τον Ντιαμπί να ολοκληρώνει ωραία ατομική προσπάθεια στέλνοντας την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Μόρις γράφοντας το 0-1 μόλις στο 2′. Στο 17′ ο Ντιαμπί θα πατήσει και πάλι στην περιοχή την Ουνιόν, θα εξαπολύσει ένα σουτ με τον Μόρις να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει. Στο 32′ η Ουνιόν θα προβεί σε μια αναγκαστική αλλαγή με τον Γκεράετς να μην μπορεί να συνεχίσει παραχωρόντας την θέση του στον Αντίνγκρα. Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των Γερμανών και αυτό φάνηκε στο 38′ με τον Χλόζεκ να πασάρει στον Μπέκερ, ο οποίος με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας την Ουνιόν γράφοντας το 0-2 για τις ασπιρίνες. Στο 42′ η Ουνιόν θα απειλήσει για πρώτη φορά με μια κεφαλιά του Μασίντα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χραντέσκι.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Ουνιόν να κυνηγά δύο γκολ αν δεν ήθελε να δει το τρένο της πρόκρισης να φεύγει. Στο 47′ ένα σουτ του Λαζάρε θα περάσει πολύ πάνω από τα δοκάρια του Χραντέσκι. Στο 51′ λεπτό η Ουνιόν θα απειλήσει και πάλι με τον Μπονιφακε με μια κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και θα στείλει την μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του Χραντέσκι. Στο 53′ οι παίκτες την Ουνιόν θα ζητήσουν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Λαζάρε με τον διαιτητή να μην συγκινείται δείχνοντας να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Στο 61′ η Λεβερκούζεν η οποία μέχρι τότε δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της θα πετύχει ένα ακόμα γκολ με τον Φρίμπονγκ να εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος του Μόρις γράφοντας το 0-3.

Το τρένο της πρόκρισης έδειχνε να απομακρύνεται για την Ουνιόν. Στο 63′ ο Αντίνγκρα θα κάνει ένα σουτ απελπισίας με την μπάλα να περνά πολύ πάνω από την εστία του Χραντέσκι. Στο 65′ η Ουνιόν θα μειώσει με ωραίο σουτ του Τέρχο έξω από την περιοχή γράφοντας το 1-3. Στο 77′ ένα σουτ του Κοσούνου θα σταματήσει πάνω στο Μόρις. Στο 79′ ο Ντιαμπί θα χάσει μοναδική ευκαιρία με τον Μόρις να αποκρούει και πάλι εντυπωσιακά. Στο ίδιο λεπτό οι ασπιρίνες θα έχουν άλλη μια ευκαιρία και δεν θα την αφήσουν να περάσει αν εκμετάλλευση, με τον Χλόζεκ να παίρνει το ριμπάουντ από το σουτ του Ντιαμπί γράφοντας το 1-4. Η τελευταία φάση στο παιχνίδι θα έρθει στο 89′ για την Λεβερκούζεν με ένα σουτ του Μπελαράμπι να σταματά πάνω στο Μόρις. Το τελικό 1-4 έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά για τις ασπιρίνες με συνολικό σκορ 2-5.