Προβάδισμα πρόκρισης για Μίλαν και Καραμπάγ, νίκη για Μπενφίκα

Το Europa League επέστρεψε και μας πρόσφερε ένα χορταστικό βράδυ με 4 αναμετρήσεις και αρκετά γκολ!

Μίλαν-Ρεν: 3-0

Οι Ροσονέρι βρισκονται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League αφού πήραν μια σχετικά άνετη νίκη απέναντι στη γαλλική Ρεν. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 32′ με γκολ του Λόφτους-Τσικ ο οποίος σκόραρε και το δεύτερο γκολ για τη Μίλαν στο 48′. Λίγο αργότερα στο 53′ ο Λεάο έγραψε το τελικό 3-0 αφήνοντας αρκετά περιορισμένες ελπίδες στη Ρεν για την πρόκριση.

Μπράγκα-Καραμπάγ: 2-4

Μια συναρπαστική αναμέτρηση προσέφεραν οι δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι με μοιρασμένες ευκαιρίες και αρκετό θέαμα. Το σκορ άνοιξε στο 21′ για τους φιλοξενούμενους από την άσπρη βούλα με πέναλτι εκτελεσμένο από τον Γιάνκοβιτς. Στο 44′ ο Μπάντσα ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Τελικά το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Καραμπάγ. Στο 54′ Ζουμπίρ έγραψε το 1-2, ενώ στο 65′ ο Τζουνίνιο μετά από ασίστ του Ζουμπίρ έκανε το 1-3. Ο ίδιο παίκτης έστειλε μια ακόμα φορά τη μπάλα στα δίχτυα στο 69′ για το τέταρτο γκολ της Καραμπάγ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπράγκα κέρδισε πέναλτι και ο Μουτίνιο έγραψε το τελικό 2-4.

Μπενφίκα-Τουλούζ: 2-1

Οι Πορτογάλοι υπήρξαν αρκετά καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αφού είχα 15 τελικές προσπάθειες (5 στο στόχο) έναντι μόλις 3 της Τουλούζ (2 στον στόχο). Παρόλα αυτά, η εικόνα αυτή δεν απεικονίστηκε στο σκορ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 68′ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντι Μαρία. Η Τουλούζ ισοφάρισε 75′ με γκολ του Ντέσλερ. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα παραμείνουν ισόπαλες όμως στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ξανά ο Ντι Μαρία δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στην ομάδα του.

Λανς-Φράιμπουργκ: 0-0

Χωρίς γκολ έμεινα οι δύο ομάδες στην αποψινή αναμέτρηση, πράγμα που αφήνει όλα τα δεδομένα της πρόκρισης στη ρεβάνς στη Γερμανία. Η Λανς είχε ένα ακυρωμένο γκολ λόγω οφσάιντ στο 70′ αλλά εκτός αυτού δεν είχε καμία άλλη τελική στο στόχο. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν 5 τελικές εκ των οποίων οι 4 ήταν στον στόχο αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.