Κάτι όχι και τόσο αυτονοήτο...

  • 0
  • 3 views

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο Astroballe για να παρακολουθήσει τη Βιλερμπάν του αδερφού του, Κώστα, απέναντι στην Ντιζόν και φυσικά τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του.

Οι καταξιωμένοι αθλητές, που αποτελούν παράδειγμα για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, και ιδίως για παιδιά, οφείλουν να προβάλλουν μηνύματα όπως αυτά στο μπλουζάκι που επέλεξε να φορέσει ο Γιάννης: ''Μηδενική ανοχή στον ρατσισμό, στο σεξισμό, στις διακρίσεις σε άτομα με ειδικές ανάγκες, στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία, στη ξενοφοβία ή οποιαδήποτε μορφή διάκρισης''.

Αυτονόητο για κάποιους, αδιανόητο δυστυχώς για άλλους, αλλά υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία. Μην κοροϊδευόμαστε, για κάποιους ο Γιάννης, αν δεν είχε γίνει ο σούπερ σταρ του NBA θα είχε παραμείνει μέχρι σήμερα ''ο ξένος που μολύνει τη γειτονιά'', που ''βρίσκεται παράνομα στη χώρα'', που ''μας παίρνει τις δουλειές''. Πλέον, όμως, για εκείνους είναι στολίδι για τη χώρα ο ''Greek Freak''. Να, που τίποτα δεν είναι αυτονόητο, λοιπόν. Ειδικά αν είσαι φτωχός, μη προνομιούχος και άγνωστος. Θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να μην ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των ανθρώπων...