Τα πνεύματα μεταξύ του Μπενζεμά και του προπονητή της εθνικής Γαλλίας είναι τεταμένα, με τον επιθετικό της Ρεάλ να ξεσπάει στις δηλώσεις του Ντεσάν.

Το σίριαλ της εθνικής Γαλλίας αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα του Μουντιάλ στο Κατάρ καθώς είδαμε την κόντρα ενός προπονητή με έναν παίκτη να εκτυλίσσεται την ώρα που η ομάδα συνέχιζε να πορεύεται προς τον τελικό. Η σχέση του Μπενζεμά με την εθνική Γαλλίας βρίσκονταν από πάντα σε μία περίπλοκη κατάσταση, καθώς ο Γάλλος ήταν εκτός της εθνικής την περίοδο 2016-2021, λόγω της υπόθεσης σχετικά με την κατηγορία εκβιασμού που αφορούσε τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και τον κεντρικό του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Μπενζεμά επέστρεψε στην εθνική εν τέλει το 2021, παρά την εκκρεμότητα απόφασης του Δικαστηρίου εναντίον του και αγωνίστηκε με την εθνική Γαλλίας το 2021 στο Euro. Έκτοτε αποτελούσε μέλος της ομάδας μέχρι και το Μουντιάλ τον Νοέμβριο του 2022.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ένας τραυματισμός άφησε τον νικητή του Ballon d’or αμφίβολο για την διοργάνωση, με τον Γάλλο να καταλήγει να φεύγει από την αποστολή, με αρκετούς να αναρωτιούνται αν θα επιστρέψει στην πορεία. Πράγματι, η Γαλλία έφτασε μέχρι τον τελικό, ο Μπενζεμά είχε όντως δείξει πως ίσως είναι σε θέση να αγωνιστεί, αλλά στο τέλος ο Μπενζεμά δεν επέστρεψε στο Κατάρ. Η Γαλλία έχασε στον τελικό, ο Μπενζεμά πήρε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς δεν αντικαταστάθηκε ποτέ στην ομάδα και μία μέρα μετά ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα. Τρείς μήνες μετά, ωστόσο, ο Ντεσάν έδωσε μία συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν, από την δική του οπτική, στην υπόθεση τραυματισμού του Μπενζεμά. Συγκεκριμένα ο Ντεσάν είπε: «Ο Καρίμ ήταν εκνευρισμένος γιατί το Μουντιάλ σήμαινε πολλά για αυτόν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γυρνούσε στις προπονήσεις στις 10 Δεκεμβρίου. Την τελευταία φορά που τον είδα του είπα “Καρίμ, μη βιαστείς. Να οργανώσεις την επιστροφή σου με τον team manager”. Όταν ξύπνησα, είχε ήδη φύγει. Ήταν απόφασή του, δεν θα σας πει κάτι άλλο, το καταλαβαίνω και το σέβομαι».

Την δήλωση αυτή άκουσε πιθανότατα και ο ίδιος ο Μπενζεμά και κατέφυγε στα σόσιαλ μίντια για να εκφράσει την διαφωνία του με όσα είπε ο προπονητής των Τρικολόρ. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος επιθετικός ανέβασε δύο ιστορίες στο Ίνσταγκραμ, σχολιάζοντας τον Ντεσάν. Στην πρώτη ανέβασε απόσπασμα της συνέντευξης και σχολίασε: «Το θράσος αυτού» συνοδευόμενο από ένα emoji κλόουν, ενώ στην επόμενη ιστορία έγραψε «Καληνύχτα Άγιε Ντιντιέ». Φυσικά η ειρωνεία του Μπενζεμά υποδηλώνει πως υπάρχει κάτι παραπάνω από όσα λέει ο προπονητής. Πιθανόν να υπήρχε κάποια διαφωνία μεταξύ των δύο, ίσως να ενεπλάκη και η Ομοσπονδία, ωστόσο οι μέρες που βλέπαμε τον Μπενζεμά με την φανέλα των Μπλε είναι σίγουρα μακριά μας.