Βόλφσμπουργκ 2-2 Άιντραχτ: Δίκαιο το τελικό σκορ

Σε ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, όπου δεν είχε κανέναν νικητή. Όλη η ιστορία γράφτηκε εκεί, όμως δεν ήταν αρκετή για να βγάλει νικητή.

Σημαντική αρχή στο παιχνίδι έκανε η Βόλφσμπουργκ. Στο 10′, ο Μαρμούς σε πολύ οριακή φάση πέρασε μέχρι και τον Τραπ, με αποτέλεσμα να σκοράρει σε κενή εστία. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε γιατί δόθηκε οφσάιντ, αλλά μετά από έλεγχο VAR ο διαιτητής έδειξε 1-0.

Αυτό το γκολ βοήθησε πολύ την ψυχολογία της ομάδας του Κόβατς.Παρόλα αυτά, δεν άργησε να έρθει η απάντηση από της Άιντραχτ. Η φάση ξεκίνησε από τον Λίντστρομ που δοκίμασε να σουτάρει εκτός περιοχής. Ο Φαν Ντε Φεν αμύνθηκε σωστά, όμως για κακή του τύχη η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μπούτα. Αυτός έβγαλε μια σέντρα στην μικρή περιοχή, όπου ο Κόλο Μουανί δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά. Όλα αυτά στο 22′.

Μάλιστα στο 26′, έγινε η ολική ανατροπή. Μετά από πίεση των φιλοξενούμενων και επαναλαμβανόμενες σέντρες, η μπάλα ήταν εντός και εκτός περιοχής για πολύ ώρα. Παρόλα αυτά, η άμυνα των γηπεδούχων κατάφερε να διώξει κάπως την μπάλα, όπου έφτασε στα πόδια του Εντικά. Ο κεντρικός αμυντικός της Άιντραχτ, με ένα ευθύβολο βολέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας. Δεν γινόταν να αντιδράσει ο Καστέλς που απλά έβγαλε την μπάλα από την εστία του. Εντυπωσιακός τρόπος για να γίνει το 1-2.

Η πρώτη μισή ώρα αγώνα, έδειχνε την Βόλφσμπουργκ να δυσκολεύεται παρά πολύ να αμυνθεί στις σέντρες των φιλοξενούμενων μέσα στην περιοχή. Ταυτόχρονα όμως έβαζαν ταχύτητα με τον Βίμερ, και δυσκόλευαν την άμυνα της Άιντραχτ να αντιδράσει. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γκλάσνερ δοκίμαζε κυρίως από δεξιά να επιτεθεί. Λόγω της ταχύτητας και της καλής σέντρας των παικτών της, προσπαθούσε να φέρει την μπάλα στην περιοχή με αυτόν τον τρόπο.

Στο 37′ η Βόλφσμπουργκ άγγιξε το γκολ. Ο Μαρμούς βγήκε τετ α τετ, καταφέρνοντας να ξεγελάσει έξυπνα τον Τραπ με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ. Για κακή του τύχη, ο Τούτα που είναι γρήγορος, πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Από αυτό το κόρνερ, έγινε μια σέντρα που έβγαλε τον Γκέρχαρντ σε καλή θέση για σουτ. Δοκίμασε με βολέ να σκοράρει, αλλά ο Τραπ αυτήν την φορά μπλόκαρε την μπάλα.

Τελικά το 2-2 ήρθε, και μάλιστα στο 43′. Ο Βίμερ και ο Άρνολντ ήταν πάνω από την μπάλα από ένα κερδισμένο φάουλ. Εν τέλει ο πρώτος έβγαλε σέντρα στην περιοχή, με στόχο τον Γκέρχαρντ. Ο Γερμανός μέσος, αυτήν την φορά σκόραρε.

Ένα ημίχρονο που ήταν γεμάτο ευκαιρίες, ολοκληρώθηκε ισόπαλο. Δίκαιο φαίνεται το 2-2, καθώς και οι δύο επιθέσεις ήταν τρομερές. Αναμενόταν να δούμε αν θα συνεχίσει το ίδιο ενδιαφέρον και στο δεύτερο μισό.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου μισού, ήταν για την Άιντραχτ. Ο Καμάντα είχε αρκετό χώρο εκτός περιοχής, και έστρωσε την μπάλα στο αριστερό του. Δοκίμασε να σουτάρει, όμως η προσπάθεια του κατέληξε λίγο άουτ. Μεγάλη ευκαιρία στο 55′.

Απάντηση στις ευκαιρίες, είχε η Βόλφσμπουργκ στο 63′. Ο Καμίνσκι συνεργάστηκε όμορφα με τον Γκέρχαρντ, με τον πρώτο να βγάζει ολομόναχο με τον Τραπ τον δεύτερο. Ο ίδιος όμως έφτασε πολύ κοντά στον διεθνή τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κάνει καλό σουτ.

Η άμυνα της Άιντραχτ έκανε πολλά λάθη, έτσι έδωσε άλλη μια ευκαιρία στο 69′ για τον Γκέρχαρντ. Ο Άρνολντ από το κέντρο, είδε την κίνηση του Μπακού. Ο μπακ των «Λύκων» έστρωσε στον Γκέρχαρντ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Τραπ με το πλασέ του.

Στο 73′ όμως, παραλίγο η Άιντραχτ να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Κόλο Μουανί φάνηκε βρίσκεται σε κανονική θέση, πριν ξεκινήσει να ντριμπλάρει όποιον είχε μπροστά του. Παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει μέχρι την περιοχή, όπου έστρωσε στον Καμάντα και με άδειο τέρμα σκόραρε. Όμως μέσω VAR, το γκολ ακυρώθηκε και παρέμεινε το 2-2.

Μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα, οι δύο ομάδες έδειχναν ότι είχαν συμβιβαστεί με την ισοπαλία. Ήθελαν να κρατήσουν τουλάχιστον τον έναν βαθμό, όμως η Βόλφσμπουργκ φαινόταν ότι ήθελε λίγο παραπάνω να πάρει το τρίποντο.

Η Άιντραχτ παραλίγο να πιάσει στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, και να σκοράρει για τρίτη φορά. Από ένα φάουλ και ένα γέμισμα στην περιοχή, έφερε αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα. Ο Καστέλς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως ο Εντικά δεν μπόρεσε να σκοράρει σε άδειο τέρμα, σημαδεύοντας το δοκάρι. Άτυχη στιγμή για τον αμυντικό των φιλοξενούμενων στο 90′.

Η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, όμως και οι τρεις προσπάθειες των παικτών της δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Η ισοπαλία αφήνει τη διαφορά των δύο ομάδων στους 5 βαθμούς, με την Βόλφσμπουργκ να κυνηγάει για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.